Šport
54 ogledov

Tudi dekleta se bodo zbrala v Planici

skoki Ljubno Saša Despot
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je odločila, da ne bo nadomeščala odpadlih tekem v Rašnovu, s čimer se je predčasno končala letošnja sezona smučarskih skokov za dekleta.

Smučarske skakalke bi se morale 5. in 6. marca meriti v finalu svetovnega pokala v Rašnovu, vendar so organizatorji zaradi pomanjkanja snega in toplega vremena tekmi odpovedali.

Nadomestnega termina ne bo, tako da se je sezona za dekleta končala v Almatyju. Veliki kristalni globus je s 14. zmagami na 17. tekmah osvojila Sara Takanashi. Drugo mesto je pripadlo Danieli Iraschko-Stolz, ki je zmagala dvakrat, tretje pa najboljši slovenski predstavnici Maji Vtič, ki je slavila na domači tekmi na Ljubnem.

''Prireditelji v Rašnovu so se zelo potrudili za izvedbo mladinskega svetovnega prvensva. Glede na vremenske razmere so vložili neizmeren trud. Zaradi previsokih temperatur je skakalnico nemogoče pripraviti do naslednjega tedna. Iz naših izkušenj vemo, da bi jim v Rašnovu uspelo, če bi bilo le mogoče. A ni bilo,'' je povedala direktorica svetovnega pokala Chika Yoshida in opozorila na velike razlike med vodilnimi tremi tekmovalkami, katerih vrstni red se ne more več spremeniti.

Podelitev velikega kristalnega globusa in drugih lovorik bo v Planici, kjer bo od 18. do 20. marca na sporedu finale svetovnega pokala za moške.

Svetovni pokal, končni vrstni red:

1. Sara Takanashi (Jap) 1610
2. Daniela Iraschko-Stolz (Avt) 1139
3. Maja Vtič (Slo) 908
4. Jacqueline Seifriedsberger (Avt) 695
5. Chiara Hölzl (Avt) 632
6. Maren Lundby (Nor) 586
7. Irina Avakumova (Rus) 572
8. Yuki Ito (Jap) 505
9. Ema Klinec (Slo) 426
10. Špela Rogelj (Slo) 415
...
19. Urša Bogataj (Slo) 235
23. Katja Požun (Slo) 160
26. Eva Logar (Slo) 106
36. Nika Križnar (Slo) 40

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.