Šport
4589 ogledov

Tudi Đokovič ni mogel ostati tiho: "Ne strinjam se tem, kar govori."

novak đoković Epa
Srbski tenisač se je opredelil do kontroverznih izjav legendarne Margret Court.

Med letošnjim OP Avstralije se je znova razplamtela polemika okoli avstralske teniške igralke Margaret Court, po kateri nosi ime tretje največje igrišče teniškega kompleksa Melbourne Park. 

Courtova, nekdanja prva igralka sveta, ki je v karieri osvojila 24 posamičnih grand slamov, kar je še vedno absolutni rekord tako v ženski kot v moški konkurenci, je goreča nasprotnica homoseskualnosti, zaradi neprestanih homofobnih izjav pa postaja vse bolj problematična tudi povezava med njo in prvim grand slamom sezone. 

martina navratilova | Avtor: Epa Martina Navratilova Epa
V teniških krogih se namreč že nekaj časa krepijo pozivi, da bi morala Avstralska teniška zveza igrišče Margaret Court Arena preimenovati Evonne Goolagong Arena. K temu sta med letošnjim turnirjem glasno pozivali še zlasti teniški legendi John McEnroe in odkrita lezbijka Martina Navratilova.

O polemiki je po zmagi nad Rogerjem Federerjem spregovoril tudi Novak Đoković. "Margaret je velika šampionka in teniška legenda tako v Avstraliji kot drugod po svetu. Gre za eno najpomembnejših teniških igralk v zgodovini. Normalno je, da so takšne izjave iz njenih ust zelo odmevne," je sprva dejal drugi igralec sveta.

"Ne strinjam se s tem, kar govori. Po mojem mnenju to ni prav, toda verjamem,da ima svoje razloge. Treba je spoštovati različnost mnenj. To je vse, kar lahko rečem," je dodal.

margaret court | Avtor: Epa Epa

Đoković bo v nedeljo napadal že svojo osmo lovoriko na OP Avstralije, kjer je doslej še nepremagan v finalih (7-0). Nasproti mu bo stal Avstrijec Dominic Thiem, za katerega bo to tretji finale na grand slam in prvi v Melbournu. Thiem še nima lovorike na navečjih turnirjih, Đoković jih ima v svoji zbirki že 16. Srb se bo v primeru 17. zvezdice že v ponedeljek znova zavihtel na prvo mesto lestvice ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.