Šport
62 ogledov

Tudi Gradec premagal Olimpijo

hokej Olimpija Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 14. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Graz 99ers s 5:7 (2:3, 1:3, 2:1).

V obračunu zadnjeuvrščenih ekip Telemach Olimpije in Graz 99ers so imeli boljše izhodišče gostje, ki so, potem ko je trenerske vajeti prevzel Ivo Jan, pobegnili Ljubljančanom za pet točk. Gostovanje Štajercev se je pri oslabljeni domači vrsti, kjer so manjkali tudi poškodovani prvi vratar Oliver Roy, Stefan Chaput in Aleš Mušič, končalo z zmago Gradca, ki se je tako oddolžil za poraz na domačem ledu pred tremi tedni.

Glede na to, kako prepišni so bili v obrambi domači hokejisti, so jo po 20 minutah še dobro odnesli. Čeprav so povedli, v polno je iz prve prave akcije zadel Anže Ropret, pa so nato delali preveč napak v obrambi. Tomaž Trelc je prvi gol prejel po slabi menjavi domačih, ko so tekmeci ušli v protinapad, drugega po strelu med nogami, v 10. minuti pa je bil že pri treh prejetih zadetkih, tretjega je dosegel slovenski reprezentant Sabahudin Kovačevič. Domači so nato v "power-playu", prvini, v kateri sicer ne blestijo, zadeli že po 23 sekundah in ohranili upanje na boljše nadaljevanje.

Vsaj začetek drugega dela je to tudi uresničil, v 27. minuti je Andrej Hebar še tretjič premagal Sebastiana Dahma in poskrbel, da je bilo izhodišče spet izenačeno. Vendar ne za dolgo, saj sta sledili dve domači izključitvi, prvo so zeleno-beli prestali, pri drugi pa je udaril strelec prvega gola Stephan Werner. Isti igralec je nato minuto in pol pozneje izkoristil še eno nezbranost domačih in povišal na 5:3, pika na i slabe obrambne in vratarske predstave pa je bil šesti gol Gradca, ki so ga gostje dosegli, ko so imeli na ledu celo igralca manj.

V zadnjem delu so gostje zadeli že v 43. minuti. Domači so se sicer prebudili ob koncu, zadeli dvakrat v razmaku dobre minute, najprej Hebar, potem pa še Žiga Pešut, toda za preobrat je bilo, tudi zaradi dveh hkratnih kazni pri domačih, takrat že prepozno.

Zmaji imajo zdaj prosto do nedelje, potem pa jih čakata dve gostovanji v dveh dneh, najprej pri Bolzanu, potem pa še pri Dornbirnu.

Liga EBEL, 14. krog:
Telemach Olimpije : Graz 99ers 5:7 (2:3, 1:3, 2:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.