Šport
72 ogledov

Tudi Haye klonil pred Kličkom

Vladimir Kličko, Haye, 2011
1/29
Reuters
David Haye ni uresničil svojih napovedih. V borbi leta je po sodniški odločitvi klonil proti Vladimirju Kličku, ki je svojim trem naslovom (IBF, WBO, IBO) dodal še Britančevega (WBA). Lahko sploh kdo konča vladavino bratov Kličko? Nikar ne spreglejte bogate galerije.

Vladimir Kličko ostaja pri le treh porazih v svoji karieri. Ukrajincu ni mogel do živega niti hitri Britanec David Haye, ki je v Hamburgu pred 55.000 gledalci prikazal dobro predstavo, a očitno ne dovolj dobro za zmago. Kljub drugačnim napovedim obeh boksarjev, da se bo borba hitro končala, smo spremljali vseh 12 rund. Na koncu so vsi trije sodniki (Michael Pernick, Adalaide Byrd in Stanley Christodolou) podelili zmago mlajšemu Kličku (117-109, 118-108 in 116-110), ki je v 59. dvoboju vpisal že 56. zmago.

Kličko in Haye nista povsem upravičila velikih pričakovanj pred borbo leta oziroma kar desetletja, potem ko sta oba boksarja napovedovala nokavt. Vložek je bil prevelik, da bi eden ali drug vse postavil na kocko in brezglavo krenil v napad. Velik krivec za dokaj nezanimivo borbo pa je predvsem Vladimir Kličko, ki je pokazal zelo malo. Ukrajinec ni bil prepričljiv, vseskozi je bežal od borbe in pazil na napade Hayea. Britanec je v skladu z napovedim v prvo rundo krenil odločno, toda poti do brade Klička ni našel. Ukrajinec se je uspešno izogibal gibljivemu Britancu in njegovim udarcem, ki so leteli iz vseh strani, vendar niso bili dovolj močni, da bi prebili gard. Kličko je v prvih rundah deloval nekoliko zaspano, aktivnejši je postal šele v drugem delu borbe, ko je Hayeu uspel zadati nekaj močnih udarcev, ki pa jih ni uspel povezati v serijo. Haye je bil še vedno zelo gibljiv, Klička je vseskozi provociral s spuščenim gardom in občasno tudi nasmeškom. Vse skupaj pa ni imelo pravega učinka. V zaključku je bil Kličko še nekoliko konkretnejši, sodnik je v 11. rundi celo štel Hayeu (nekoliko prehitro), vse skupaj pa se je že začelo razpletati po željah Ukrajinca. Zadnja runda je ponudila veliko akcije, toda Kličko je borbo izkušeno znal pripeljati do konca. Kot smo že zapisali, so mu sodniki podelili zmago po soglasni sodniški odločitvi, čeprav ne bi naredili napake, če bi se odločili za neodločen rezultat ali celo zmago Britanca.

Kličko: "Ni bilo lahko"

"Ni bilo lahko. Bil je neverjetno hiter in prilagodljiv. Ni bilo dovolj za moj 50. nokavt," je le nekaj trenutkov po borbi dejal Ukrajinec, ki ima skupaj s starejšim bratom Vladimirjem, zdaj v lasti prav vse najmočnejše pasove v težki kategoriji (WBO, WBA, IBF, WBC). Očitno res velja rek, da vse ostane v družini ... "Dal sem vse od sebe. Prišel sem, čeprav sem vedel, da nisem najbolje pripravljen, zaradi dogodkov na treningu. Toda ne želim iskati izgovorov. Spoštovanje do Klička, za njim je sijajna borba," pa je povedal Haye, ki povsem pričakovano, ni bil najbolj zadovoljen z odločitvijo delilcev pravice: "Sodniki vseh stvari niso naredili dobro. Toda vedel sem, da sem v Nemčiji in moram zmagati z nokavtom."

Komentarjev 3
  • TopGunBoy 09:28 03.julij 2011.

    Če bi se spoznal na boks bi vedel , da je sodnik moral v 11. rundi štet Hayna, ker se je Hayne prevečkrat prehitro metal na kolena in pred padcem ga je Kličko udaril, sicer ne resno ampak taka so ...prikaži večo pravila, da ga mora štet. Za mene je bil Hayne po dolgem času končno en resni nasprotnik in je bil kondicijsko odlično pripravljen in neverjetno gibčen upam da bo povratna borba.

  • TopGunBoy 09:21 03.julij 2011.

    Komentator Žiga Švigelj ser nimaš pojma glede boksa, da nampišeš,da je bila borba nezanimiva. Do sedaj oba Klička sploh še nista imela resnega nasprotnika in je bil Hayne prvi ki je nasprotoval in zdržal 12 rund.

  • luka 07:53 03.julij 2011.

    sramota za boks to ni blo nč škoda časa patok sta gobcala tud enga tapravga udarca un se je skoz po kolenih metu