Šport
14 ogledov

Tudi Kopitar prejel povabilo

nik zupančič Profimedias
Slovenska moška članska hokejska reprezentanca se bo v tem tednu zbrala na pripravah pred kvalifikacijami za nastop na prihodnjih zimskih olimpijskih igrah, ki bodo v letu 2018 potekale v korejskem Pjongčangu.

Risi, ki jih od 1. do 4. septembra v beloruski prestolnici Minsk čakajo ekipe Belorusije, Danske in Poljske, bodo na tokratnem turnirju poskusili ponoviti uspeh iz februarja 2013, ko so si v danskem Vojensu priigrali vstopnico na zimske olimpijske igre v ruskem Sočiju.

V okviru priprav bo slovenska izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Nika Zupančiča opravila devet treningov na ledu. Poleg tega pa bodo risi v ponedeljek, 29. avgusta ob 18. uri, v Ledeni dvorani na Bledu odigrali prijateljsko tekmo proti reprezentanci Italije, ki se je na letošnjem svetovnem prvenstvu v poljskih Katovicah, prav tako kot slovenski hokejisti, uvrstila med elito svetovnega hokeja.

Selektor Zupančič je na prvi reprezentančni zbor povabil nekoliko širši nabor igralcev, saj se bodo nekateri izmed njih, zaradi klubskih obveznosti, ekipi pridružili med samimi pripravami ali tik pred začetkom turnirja. Končni reprezentančni seznam bo oblikovan po odigrani pripravljalni tekmi z Italijo. Po trenutnih informacijah naj bi se reprezentanci med pripravami ali pred samim turnirjem pridružili naslednji igralci Klemen Pretnar in Blaž Gregorc predvidoma 27. ali 28. avgusta, Robert Sabolič in Jan Muršak predvidoma 28. avgusta, Žiga Jeglič 30. avgusta, Rok Tičar pa neposredno v Minsku.

Na zbor je selektor Zupančič povabil 28 igralcev, vratarje Roberta Kristana, Gašperja Krošlja in Luko Gračnerja, branilce Blaža Gregorca, Luko Vidmarja, Mitjo Robarja, Žigo Pavlina, Klemena Pretnarja, Miho Štibiha, Sabahudina Kovačevića, Jurija Repeta, Aleše Kranjca ter napadalce novega kapetana moštva Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, Jana Muršaka, Roberta Saboliča, Žigo Jegliča, Roka Tičarja, Marcela Rodmana, Jana Urbasa, Anžeta Kuralta, Kena Ograjenška, Aleša Mušiča, Žigo Panceta, Miho Verliča, Nika Pema, Žigo Pešuta, Andreja Hebarja in Erica Panceta.

Razpored tekem:

- četrtek, 1. 9.:
14.00 Slovenija - Poljska
18.00 Danska - Belorusija

- petek, 2. 9.:
14.00 Slovenija - Danska
18.00 Belorusija - Poljska

- nedelja, 4. 9.:
12.00 Poljska - Danska
16.00 Belorusija - Slovenija

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.