Šport
11 ogledov

Tudi Krka v prvem delu DP

Krka, Partizan, Aleksandar Džikić ABA
V soboto se bo začela nova sezone lige Telemach. Po štirih letih premora bo v prvem delu nastopal tudi Krka, Union Olimpija pa se bo prvenstvu pridružila v drugem delu. V ligi bo tako nastopalo enajst moštev.

Žreb je hotel, da so v prvem kolu prosti prav Novomeščani, ki bodo tako ligo Telemach začeli v sredo, 15. oktobra. Ostala moštva se bodo gledalcem predstavila v soboto.

Domžalčani, ki bi lahko tako kot Krka in Union Olimpija nastopali v regionalnem tekmovanju, vendar so se zaradi previsokih finančnih zahtev odpovedali tekmovanju, so kot prvi v Sloveniji ubrali 'ameriško' pot približevanja gledalcem. Dolgoletnemu pokrovitelju, podjetju Helios, ki je prešel v tuje roke, so dodali ime Suns. Po odhodu Zmaga Sagadina je v njegove trenerske čevlje stopil nekdanji reprezentant Gregor Hafnar, ki bo imel na voljo precej mednarodno mešano zasedbo. Ekipo so okrepili Američani Austin Kerry Bragg, Kyle David Casey ter Zena Ray Upshaw, iz Avstralije pa prihaja Majok Majok Maker. V dres Heliosa sta se vrnila tudi Aljaž Korošec ter Esmir Rizvić.

Na voljo pet mest za ligo za prvaka

Krka je nesporni favorit prvega dela, v katerem se bodo moštva potegovala za prvih pet mest, ki vodijo v ligo za prvaka. Ostalih šest moštev se bo preselilo v ligo za obstanek, ki bo potekala po istem sistemu kot v minuli sezoni. Dve najboljši ekipi se bosta uvrstili v četrtfinale in imeli še teoretične možnosti za naslov prvaka, zadnjeuvrščena ekipa iz lige za obstanek se bo preselila v 2. SKL, četrto in petouvrščeni pa čaka razigravanje z drugo in tretjo ekipo iz 2. SKL.

Razmerja moči se v primerjavi s prejšnjo sezono niso bistveno spremenila. Med kandidate za ligo za prvaka je treba poleg Heliosa in Krke uvrstiti Hopse, ki jih bo v novi sezoni vodil Vladimir Rizman, na parketu pa se bosta znova predstavila Samo Udrih in Goran Jagodnik. Zlatorog, ki je nekoliko pomladil ekipo, Rogaško, ki je sicer izgubila nekaj nosilcev igre, a jih nadomestila s preverjenimi košarkarji, ter Tajfun in Portorož, ki ob mešanici izkušenih in mladih igralcev ne skrivata visokih ambicij.

Tudi ostala moštva so precej pomladila svoje zasedbe, se odpovedala tujcem in prihodnost položila v roke mladih, domačih košarkarjev. Tako bo letos v ligi Telemach občutno manj tujcev, zaradi igranja Krke pa se obeta tudi nekoliko višje povprečno število gledalcev na tekmah. Ti bodo lahko tekme spremljali tako v dvoranah kot tudi v spletnih prenosih, ki so na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije zaživeli lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.