Šport
0 ogledov

Tudi Loeb je le človek

Jari Matti Latvala je povedel že v petek in do konca ostal na prvem mestu. Žurnal24 main
Šesti reli sezone je dobil Finec Jari Matti Latvala v Fordu. Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je bil prvič letos poražen, na reliju po Sardiniji je osvojil končno četrto mesto.
 
 

Odločilno prednost sem si pridirkal že v prvem nedeljskem brzincu.

Jari Matti Latvala

 
Tudi Sebastien Loeb (Citroen) je le človek in je premagljiv. Niz petih zmag se je končal na reliju na Sardiniji, kjer je večkratni svetovni prvak osvojil četrto mesto, a zlahka zadržal vodstvo v skupnem seštevku. Šesti reli sezone je dobil Jari Matti Latvala (Ford), kar je zanj gotovo obliž na dosedanji del sezone, ko je imel veliko težav in smole. Dvojni uspeh Forda in Finske je z drugim mestom dopolnil Mikko Hirvonen (Ford), ki pa je s tem le za odtenek zmanjšal zaostanek v skupnem seštevku. Latvala je povedel že v petek in na prvem mestu ostal vse do konca zadnjega, 17. hitrostnega brzinca.

"Prav odleglo mi je. Res sem vesel, da sem dobil ta reli. Zmaga mi veliko pomeni. Prišla je v pravem času. Končno je bila tudi sreča na moji strani," je ob prihodu v cilj povedal Jari Latvala, ki je imel na koncu 29 sekund prednosti pred Mikkom Hirvonenom in minuto ter 43 sekund pred Sebom Loebom. Slednji je možnosti za zmago izgubil v soboto, ko je utrpel predrto pnevmatiko. Tako se je v nedeljo zgolj še boril s Pettrom Solbergom (Citroen) za tretje mesto in ga v zadnjem brzincu tudi prehitel, a tretje mesto po dirki spet izgubil. Vodstvo relija za SP je Loeba zaradi nespoštovanja pravil na tekmovanju kaznovalo z dvominutnim pribitkom, tako da je s tretjega mesta zdrsnil na četrto. Tretji je tako Norvežan Petter Solberg (Citroen). "Še vedno vodim v prvenstvu. Ta vikend mi res ni šlo, vse se je zarotilo proti meni," je bil komentar Loeba po dirki.

Reli na Sardiniji, končni vrstni red:

1. J. M. Latvala (Ford)
2. M. Hirvonen (Ford) +29,4
3. P. Solberg (Citroen) +1:57,6
4. S. Loeb (Citroen) +3:43,7
5. J. Novikov (Citroen) +5:11,8
6. M. Wilson (Ford) +7:29,3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.