Šport
37 ogledov

Tudi Mousasi želi v UFC

Gegard Mousasi Strikeforce
Bivši Strikeforceov prvak v lahkotežki kategoriji Gegard Mousasi želi prestopiti v najmočnejšo organizacijo UFC, še prej pa želi vnovič osvojiti šampionski pas.

Šestindvajsetletni Mousasi bi po Jaku Shieldsu, Nicku Diazu in Alistairju Overeemu lahko postal naslednji Strikeforceov šampion v najmočnejši organizaciji mešanih borilnih veščin UFC. "Če si Strikeforceov prvak, imaš veliko več možnosti. Še vedno imam pogodbo z njimi in želim še enkrat osvojiti šampionski pas, preden se preizkusim v UFC. Ni pa vse odvisno samo od mene. Najpomembneje je, da še naprej zmagujem," je dejal Mousasi za Sherdogovo radijsko oddajo Beatdown.

Mousasi je šampionski pas izgubil aprila lani, ko ga je s soglasno sodniško odločitvijo premagal Muhammed Lawal alias King Mo. Zatem se je v Strikeforceu boril le enkrat, aprila letos se je njegov obračun s Keithom Jardinom končal brez zmagovalca, potem ko so mu sodniki odbili točko zaradi nedovoljenega udarca. "Če želiš biti najboljši, se moraš boriti v UFC. Sam sem zainteresiran, ne vem pa, kako je z vodilnimi možmi UFC. Trenutno sem z mislimi povsem osredotočen na MMA," je še dejal Mousasi, ki si želi v prihodnje pomeriti tudi v boksu ali K-1, a meni, da sta oba športa trenutno v krizi.

Mousasi ima s Strikeforceom pogodbo za še dve borbi. Pričakuje, da bo eno oddelal letos decembra, čeprav še ne ve, kdo bo tekmec. Zanimivo je, da so si tega borca armenskega rodu v UFC želeli, še preden je podpisal za Strikeforce, a se je takrat odločil drugače. Po mnenju nekaterih ga je zavedel njegov takratni agent, kar bi lahko bilo res, saj je Mousasi z njim kmalu zatem prekinil pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.