Šport
20 ogledov

Tudi naši bodo visoko

valjavectour_main_afp Žurnal24 main
Svetovno prvenstvo v Švici se bo končalo z dvema najprestižnejšima cestnima dirkama. V soboto se bodo s progo spopadli mlajši člani do 23 let, v nedeljo pa še člani v konkurenci elite.
Negotovo v U-23
"Danes pričakujem zelo negotovo dirko, saj se v konkurenci mlajših članov pogosto dogajajo presenečenja. Ob idealnem razpletu smo lahko zelo blizu uvrstitvi v prvo deseterico. Če pa bo v zaključnih bojih sodeloval tudi Marko Kump, pa bo vse še toliko bolje," je menil selektor Martin Hvastija.

Favoriti Italijani in Španci
Ta je o članski preizkušnji dejal: "Gre za najtežjo dirko v zadnjih 15 letih. Tako po višinski razliki kot po tehnični zahtevnosti. Kolesarji bodo morali prekolesariti 262 kilometrov, v vsakem od 19 krogov pa bo 38 vzponov. Zelo težko bo, a vseeno pričakujem, da bosta ob koncu Tadej Valjavec in Jani Brajkovič med najboljšimi."

 

Pred tekmo trenirali

Petek so slovenski kolesarji izkoristili za pripravo na tekmo. Člani so bili na progi štiri ure, prevozili so okoli 30 kilometrov zastavljene trase, ženske in mlajši člani pa so zaradi bližine tekme imeli nekoliko krajši trening. Trajal je dve uri in pol.

Selektor slovenske reprezentance je kot glavne favorite spet izpostavil Špance in Italijane. Pri zadnjih naj bi znova blestel Damiano Cunego, največja španska aduta pa bosta Alejandro Valverde in olimpijski prvak Samuel Sánchez. "Tudi Fabiana Cancellare seveda ni mogoče odpisati, saj je domačin, v ožji krog favoritov pa spada še Belgijec Phillippe Gilbert," je še dejal nekdanji odlični slovenski kolesar.

O svoji visoki uvrstitvi je prepričan tudi Cancellara. "Zdaj bom poskušal zmagati še na cestni dirki, upam le, da bom imel dovolj časa za regeneracijo," je po uspehu v vožnji na čas povedal 28-letni kolesar iz Berna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.