Šport
44 ogledov

Tudi počen bobnič ga ni ustavil

1/16
Žurnal24 main
Na petkovem boksarskem spektaklu v Stožicah se je predstavil tudi drugi najboljši slovenski boksar Denis Simčič. Boksar iz Goriških Brd je po soglasni sodniški odločitvi premagal Gruzijca Sandra Siprošvilija.

Denis Simčič je v svoji 27. profesionalni borbi vpisal še 26. zmago. V Stožicah je proti Gruzijcu Sandru Siprošviliju drugič zapored ubranil mednarodni WBF naslov in potrdil, da imamo Slovenci v njem novega boksarja, ki lahko razmišlja o najbolj prestižnih naslovih.

Zmaga Simčiča proti trdoživemu Gruzijcu je še toliko več vredna, ker je Denisu že v tretji rundi počil bobnič. "Slabo sem slišal in imel sem težave z ravnotežjem. Še zdaj sem kar malce zmeden," je tik po zmagi razlagal v Nemčiji živeči Slovenec s koreninami v Goriških Brdih. Na srečo ne gre za hujšo poškodbo: "Ali bobnič zraste skupaj ali pa bom moral na manjšo operacijo."

Siprošvili se je izkazal za zelo kvalitetnega borca. "Nasprotnik je zelo dobro boksal. Težko ga je bilo zadeti. Če sem ga zadel, sem ga zadel dobro," se je strinjal boksar z vzdevkom Špartanec in nadaljeval: "Mislim, da je bila dobra borba za gledalce, saj je bila zelo izenačena. Z levim direktom sem ga držal na distanci, tako da je bilo v redu." Siprošvili je med drugim poskušal tudi z udarci v telo, da bi s tem Simčiča prisilil, da spusti roke in si razkrije obraz. "Občasno mi je vzelo malce sape." Izzivalec z vzhodnega dela stare celine je na trenutke poskušal tudi z izzivanjem: "Je izzival, toda če si pameten, se ne pustiš izzvati, saj te to lahko kaznuje."

Pohvalil navijače
Tudi Simčič ni mogel mimo izjemne atmosfere v Stožicah. "Občinstvo je bilo znova izvrstno." Ton navijanju so med njegovo borbo dajali njegovi sokrajani iz Goriških Brd. "Samo iz Goriških Brd je bilo vsaj sto navijačev. Tega se ne da primerjati s tistim, ko sem zadnjič boksal v Dresdnu. To je povsem drugače."

Simčič je v zaključku poskušal priti do predčasnega konca, toda Gruzijec ni padel. "Imel sem željo," je dejal klubski kolega Dejana Zavca in se obrnil v prihodnost. "Mednarodni WBF naslov je le začetek. Leto 2011 bo moje leto," je optimističen Simčič, ki bo naslednjič morda boksal že aprila. Ime nasprotnika še ni znano. Do konca leta pa se nadeja, da bo boksal še za kakšen močnejši naslov, kot ga ima zdaj v svoji lasti.

Menedžer zelo zadovoljen
Tako kot za kariero Zavca tudi za Simčičevo kariero skrbi nemški menedžer Ulf Steinforth. "Po tej zmagi bo močno napredoval na lestvici. Do konca leta bo predvidoma boksal za evropski ali svetovni naslov. To je bila njegova karta za to. Danes je res naredil odlično delo," je svojega varovanca pohvalil Steinforth.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.