Šport
53 ogledov

Tudi pod streho do zmage

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v vnaprej odigrani tekmi 29. kroga lige Ebel premagali celovško ekipo KAC z 2:0 (0:0, 2:0, 0:0).

Načrti ljubljanskega kluba, ki je želel v predprazničnih dneh popestriti dogajanje v mestu tudi s tekmami na prostem, so doživeli črn scenarij. Potem ko so morali v nedeljo prvo tekmo napovedanega ledenega festivala pred slovenskim parlamentom na Trgu republike zaradi tehničnih težav in pretoplega vremena že prestaviti v dvorano Tivoli, je enaka usoda doletela še današnji obračun s sosedi z druge strani Karavank.

Dvoboj s Celovčani na prostem bi imel še poseben mik tudi zaradi nedavne okrepitve pri celovških rdečih zmajih, Marcela Rodmana, tako pa se je slovenski reprezentant domačim navijačem predstavil kar pod streho v dvorani Tivoli. Odločitev o še drugi selitvi s prostega pod streho so v klubu sprejeli danes dopoldne, potem ko je toplo vreme zmehčalo ledeno ploskev, napoved pa je za večer obetala še dež.

Celovčani so sicer hitro prevzeli pobudo in večji del prve tretjine se je igra odvijala pred vrati Andyja Chioda. A ljubljanski vratar je vse nevarne strele ubranil, v deseti minuti pa mu je po napaki soigralcev v obrambi pomagala tudi vratnica. Za domače pa je imel najlepšo priložnost Gregor Koblar v deveti minuti, a iz bližine meril mimo gola.

Ko so Celovčani na začetku drugega dela spet pritiskali in je Oliver Seztinger v 22. minuti zgrešil nemogoče, se je zdelo, da je gol gostov le še vprašanje časa. A nato so se prebudili domači, začeli oblegati vrata Reneja Swetteta in sad takšne igre je bil gol branilca Igorja Cvetka. Lahko pa bi bilo zadetkov še več, toda Anže Ropret in Aleš Mušič sta v razmaku nekaj sekund zapravila dve lepi priložnosti. Ob številčni prednosti pa sta v tem, kako zapraviti čim lepšo priložnost, sodelovala še Žiga Pešut in Hunter Bishop. A slednji se je oddolžil v naslednjem "power-playu" in po lepi akciji celega napada povišal na 2:0. Zmaji so imeli zatem še nekaj zrelih priložnosti, ostalo pa je pri +2.

V zadnjem delu so bili gostje spet nevarnejši, toda razpoloženi Chiodo in trdna obramba zmajev sta poskrbeli, da se prednost dveh golov ni stopila. Ob koncu pa so s srčno igro (dvoboj so kljub temu končali brez izključitve) pomagali še Chiodu do "shutouta".

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg 40 točk
2. Black Wings Linz 34
3. Vienna Capitals 34
4. Fehervar 33
5. Orli Znojmo 31
6. Graz 99ers 31
7. VSV Beljak 29
8. KAC Celovec 27 (+1)
9. Bolzano 25
10. Dornbirn 24
11. Innsbruck 23
12. Telemach Olimpija 21 (+1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.