Šport
11 ogledov

Tudi profesionalci izgubljajo denar

Žurnal24 main
Tudi profesionalci niso imuni na "downswing" – obdobje, ko mu nič ne gre po načrtih in se vsak večer znova znajde v rdečih številkah. Ilari "Ziigmund" Sahamies je tri milijone dolarjev v minusu.

Poker je igra, kjer so pogosti vzponi in padci. Vsak resen igralec pokra ima tako obdobja, ko mu gre vse po načrtih in dela lep plus in obdobja, ko mu nič ne gre po načrtih in se vsak večer znova znajde v rdečih številkah. Nekateri izmed najbolj znanih, ki so imeli taka obdobja tako imenovanega downswinga so Brian Townsend, Tom Dwan in Patrik Antonius. No, sedaj lahko na ta seznam očitno pripišemo tudi ime Ilari "Ziigmund" Sahamies ...

Brian "sbrugby" Townsend je imel 3,5 milijona dolarjev velik downswing leta 2007, Tom Dwan 4,2 milijona dolarjev v 2009. Patrik Antonius pa je letos bil v minusu že 3 milijone, potem pa se je uspel vrniti v zeleno cono. Kot vse kaže, je sedaj čas za finskega profesionalca Ilarija "Ziigmund" Sahamiesa, da malo trpi in potrpi. Septembra so njegovi rezultati kazali malo manj kot 1,5 milijona profita, sedaj pa je v minusu 1,82 milijona dolarjev.

Od začetka oktobra je Sahamies izgubil strašanskih 3,3 milijona dolarjev. Kasneje je vsem, ki spremljamo njegove igre, dal nedvoumno vedeti, kaj si sam o tem misli: "S pokrom sem pre**** zaključil. Najbolj bolan downswing kdajkoli. Čeprav nisem pri volji za igranje, vseeno igram. Kr neki!"

Na "Ziigmundovo" žalost pa ni nič videti, da bi bili v bližini kaki znaki izboljšanja. Tako je sinoči padel za dodatnih 300.000 $, ko je igral 200$/400$ Cap PLO proti igralcema Ramiju "Arbianight" Boukaiu in Marcellu "luckesxpress10" Mariglianu. Oba igralca sta znala izkoristiti situacijo, ko Fincu nič ne gre po planu. Tako je obema uspelo pridelati šestmestni dobiček.

27-letnik, ki prihaja iz finskega glavnega mesta, igra na strani Full Tilt Poker že vse od leta 2007. Na svojem vrhuncu je imel Finec okrog 6,8 milijona dolarjev dobička, kljub slabšim rezultatom v zadnjem obdobju pa njegova statistika še vedno ni slaba, saj kljub downswingu še ni zašel v rdeče številke, saj naj bi imel skupaj še vedno 1.654.112 $ dobička.

Sahamies je poznan po svoji super agresivni igri, zato mu velika nihanja v pokru seveda niso nekaj novega. Tako je lani v Las Vegasu v igralnici Bellagio, kjer v Bobby's Room igrajo za velike vsote, dobil največji pot v svoji karieri. Pot je bil vreden 1,7 milijona dolarjev. Nedolgo zatem pa je sam izgubil še večji pot, ki je bil vreden kar 2,4 milijona.

Na vprašanje, kako sprejema to, kar se mu dogaja, je Ziigmund povedal: "Res ne vem, kako naj se s tem spopadem. Včasih se mi zdi, da tega sploh ne morem kontrolirati. Vendar se potem prepričam, da je to samo denar … Nič resnega."

Ne glede na to, kako se bo Sahamies s tem spopadel, smo prepričani, da komaj čaka, da se downswing neha. Takrat se bo spet lahko popolnoma posvetil temu, kar zna najbolje – z močnimi stavami prisiliti nasprotnike, da odložijo svoje karte in njemu prepustijo denar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.