Šport
16 ogledov

Tudi rafali ne bodo pomagali Poljaku

Žurnal24 main
"V Stožicah Dejana ne more premagati niti z rafali oboroženi Rafal Jackiewicz," pred borbo Dejana Zavca proti prvemu izzivalcu Rafalu Jackiewiczu napoveduje njegov kondicijski trener Tomi Jagarinec.

Najboljši slovenski boksar vseh časov Dejan Zavec in svetovni prvak po verziji IBF v velterski kategoriji nikoli ne pozabi omeniti, da brez izjemne spremljevalne ekipe nikoli ne bi dosegel vseh izjemnih uspehov. Eden tistih, ki Mr. Simpatikusu neprestano stojijo ob strani je tudi njegov kondicijski trener Tomi Jagarinec. "S pripravami smo pričeli prvega junija in od takrat je Dejan v 100-odstotni obremenjenosti. Do tega trenutka ni bila izpuščena niti minuta treninga in načrt je v celoti realiziran," je priprave za uradno spletno stran Dejana Zavca na hitro ocenil Jagarinec, ki je tudi tokrat poskrbel, da bo Ptujčan 4. septembra, ko bo drugi branil naslov svetovnega prvaka proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu v Stožicah, na vrhuncu svoje fizične pripravljenosti.

Zavca je v zadnjih mesecih pestilo kar nekaj poškodb. Sprva je imel težave s kolenom, potem še s komolcem. "Predvsem sem zadovoljen, da smo po majskih skrbeh nad kolenom, poškodbo povsem odpravili, tako da priprav na Poljaka ni niti malo zaznamovala. Dejan po več kot letu dni spet trenira celoten obseg prvin, tudi tistih, ki sicer niso tako nujne, so pa odlična nadgradnja tega kar mora početi v ringu. Sem recimo sodi dvig 270 kilogramskega bremena iz polčepa, šprint," pa Jagarinec miri, da poškodbe niso veliko vplivale na težave in v smehu dodaja:  "Malo za šalo, malo zares: če Dejana kaj ne bi bolelo, bi ga to bolj skrbelo. Komolec je tako 'poskrbel', da tudi tokratne priprave niso bile povsem mirne." Zavca v dneh do borbe čaka še zbijanje kilogramov. Kot pravi Jagarinec, s tem ne bi smel imeti težav.

Malo za šalo, malo zares: če Dejana kaj ne bi bolelo, bi ga to bolj skrbelo.
Tomi Jagarinec

Za konec je Jagarinec znova izpostavil skrivnostno taktiko (o njej je prvi spregovoil trener Zavca Dirk Dzemski), ki jo Zavec z ekipo pripravlja za Poljaka.
"Dejan bo 4. septembra ob 22:40 še tretjič dvignil šampionski pas svetovnega prvaka. Borba ne bo lahka, ne bo pretepaška, čeprav bi si sam želel, da se Poljak za trenutek spusti v pretep. Dvoboj bo odločala predvsem glava, ta pa je pri Dejanu nezamenljiva! V Stožicah Dejana ne more premagati niti z rafali oboroženi Rafal Jackiewic," je v zmago Dejana Zavca prepričan Tomi Jagarinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.