Šport
18 ogledov

Tudi reli se seli v Stožice

Kot novost bo superspecial v bližini centra Stožice, kjer bo tudi start in cilj. Žurnal24 main
Prireditelji 34. relija Saturnus, ki bo potekal od 13. do 15. maja, so oznanili, da bo otvoritvena etapa (superspecial) zavila tudi v športni center Stožice.
Reli Saturnus se bo s superspecialom začel v petek, 13. maja, nadaljeval 14. maja in končal v nedeljo, 15. maja. Tekmovanje bo poleg državnega prvenstva – v koledarju slovenskega DP je Saturnus druga postaja – štelo za evropski pokal Fia, srednjeevropski pokal mitropa ter reli pokal za starodobnike.

34. izvedba relija Saturnus prinaša kar nekaj novosti, med njimi pa je najpomembnejša selitev ljubljanskega dela tekmovanja v športni center Stožice.

Reli Saturnus, ki si v zadnjih letih prizadeva za vrnitev na pota nekdanje slave, ima že nekaj let ustaljen urnik. Prvi dan s posebno hitrostno preizkušnjo (superspecial) v Ljubljani, drugi dan se dirkači preselijo v Zasavje, tretji pa je namenjen hitrostnim preizkušnjam v okolici prestolnice.

Superspecial ter nedeljski cilj sta dobila novo lokacijo. Po novem bodo ljubitelji relija hitre avtomobile lahko občudovali v Stožicah namesto na speedwayskem ovalu v Šiški. "Start relija bo v petek ob stadionu v Stožicah. Nato se bodo dirkači podali na start superspeciala, naredili dva kroga po novi Titovi cesti ter zapeljali na Vojkovo. Glede na bližino naselij BS3 in Novih Jarš upam, da se bo ob progi zbralo čim več ljubiteljev relija," je na novinarski konferenci dejal direktor dirke Miha Levec. Nova lokacija zaradi naravnih brežin ponuja veliko prostora gledalcem, ki bodo za vstopnico za ogled uvodnega dejanja relija odšteli po pet evrov.

Predsednik organizacijskega odbora relija, ki ga organizira društvo SA-I, Viktor Levec, je poudaril, da bo reli letos en teden pozneje kot v prejšnjih letih. S tem so se izognili prekrivanju dogodkov ob ljubljanskem prazniku 9. maju, zato upajo, da bo tekmovanje bolj prepoznavno. Za zdaj prireditelji še niso mogli postreči z natančnejšimi podatki o številu in kakovosti udeležencev, izrazili pa so upanje, da bo številka podobna ali pa nekoliko višja od lanske, ko je bilo na startu 62 posadk. Pričakujejo tudi številne tuje dirkače, trikratni zmagovalec Čeh Vaclav Pech naj bi na reli prišel tudi letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.