Šport
11 ogledov

Tudi trda zelenica ni ovira

Kljub težavam z nekoliko pretrdo travnato površino se Kekovi izbranci pridno pri
1/20
Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca se pridno pripravlja na prvi obračun letošnjega mundiala proti Alžiriji. Večjih težav s poškodbami ni, manjše preglavice povzroča zgolj pretrda zelenica.
Utrinke s tretjega treninga naše izbrane vrste v Johannesburgu si lahko ogledate v zavihku "galerija"

V slovenski nogometni reprezentanci, ki se že vneto pripravlja na prvo tekmo na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, se je "zdravstvena smola" doslej ogibala izbrancev Matjaža Keka. Ti so sicer imeli nekaj manjših težav, a hujšega ni bilo.

Na torkovem treningu je zaradi želodčnih težav manjkal rezervni vratar Jasmin Handanović, ki pa je danes že vadil s preostalimi soigralci. Večjih pripomb torej ni, se je pa včeraj nad trdoto travnate površine malce potožil Boštjan Cesar.

"Trd teren je najbolj neugoden za preponsko bolečino, za hrbtenico, gležnje, kolena in sklepe nasploh. Zaenkrat imajo nekaj težav Boštjan Cesar, Milivoje Novaković in Suad Fileković, ampak vseeno ni velikih skrbi," je dejal Vasja Kruh, ki skupaj z Matjažem Vogrinom sestavlja zdravniški del slovenske vrste.

Da bi se izognili morebitnim večjim zdravstvenim nevšečnostim, so se v slovenskem taboru odločili namakati travnato površino za trening. "To je ena rešitev. Toda podlaga je trda, taka bo tudi na vseh drugih stadionih, kjer bomo igrali, tako da je to pač treba vzeti v zakup," je pristavil Kruh.

"Predvsem za igralce, ki imajo določene zdravstvene težave, je malce težje, saj okrevanje ne gre tako hitro. Trda zelenica predstavlja manjše težave, ampak tudi druga igrišča bodo podobna. Gledano v celoti pa to ne bo ovira," pravi branilec slovenske vrste Marko Šuler.

Slovenija sicer na SP igra v skupini C, kjer jo v nedeljo v Polokwaneju čaka obračun z Alžirijo, 18. junija bodo na johannesburškem Ellis Parku slovenski tekmec reprezentanca ZDA, 23. junija pa v Port Elizabethu še Anglija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.