Šport
13 ogledov

Tudi z Američani se da igrati

Slovenci se bodo v predtekmovanju spopadli s košarkarji Tunizije, ZDA, Hrvaške, www.alesfevzer.com
Poslastica. V nedeljo v enem od vrhuncev svetovnega prvenstva Slovenci proti Američanom. Previdno. 
Za Slovence pomembnejša ponedeljkova tekma proti Hrvaški.
Kotiramo kot deveti Stavnice. Prvi favorit za osvojitev zlata v Turčiji je reprezentanca ZDA, za njeno zmago stavnica Bwin ponuja kvoto 1,77. Slovenijo uvrščajo na deveto mesto kandidatov za osvojitev naslova. Ob morebitni zmagi čete Memija Bečirovića boste na en vložen evro imeli 60 evrov čistega dobička. V predtekmovalni skupini B imamo, sodeč po postavljenih kvotah, z Brazilijo enake možnosti za osvojitev drugega mesta.

Za nekatere bo tekma proti ZDA najlažja na prvenstvu, za druge najtežja, prav vsi izbranci selektorja Memija Bečirovića pa poudarjajo, da bo v boju za visoka mesta v skupini B veliko pomembnejša ponedeljkova tekma s Hrvaško.

Nimajo česa izgubiti
Sobotna zmaga proti Tuniziji ne bi smela biti vprašljiva, že v nedeljo pa bo povsem drugače. Proti ZDA le Primož Brezec odkrito napoveduje igro na zmago, drugi člani slovenske delegacije pa so bolj zadržani. Kapetan Jaka Lakovič tako meni, da bo nedeljski obračun najlažji na prvenstvu: “Najlažji bo zato, ker vemo, da nas naslednji dan čakajo Hrvati. Tista tekma pa bo verjetno že odločala o višjih mestih v naši skupini. Motivacije pa nam proti Američanom zagotovo ne bo manjkalo.” Sproščeno bo tekmo z 
enbeajevci pričakal tudi selektorjev sin Sani Bečirović: Zagotovo je ta tekma za vse ljubitelje slovenske košarke poslastica tega prvenstva, za nas igralce pa test v smislu, da nimamo česa izgubiti, pridobimo pa lahko ogromno. Pokazati moramo voljo, bojevitost in se Američanom čim bolje 
zoperstaviti.

Memi: Bomo videli
Spoštljivo je o prvih favoritih za zlato kolajno govoril tudi selektor. “Na pripravljalnih tekmah so kot po tekočem traku premagovali vse nasprotnike in so prvi favoriti prvenstva. Za nas ta tekma sicer ni ključna, druge so pomembnejše. Bomo videli; kakor bo tekma potekala, tako se bom tudi jaz odzval s klopi v smislu počitka za ključne igralce,” je Bečirović nakazal, da bi lahko ob visoki prednosti Američanov v drugem polčasu spočil glavne adute za tekmo s Hrvaško. Eno od glavnih orožij bo zagotovo Goran Dragić, ki Američane dobro pozna. “Igrajo fizično, na moč in hitrost. Imajo eksplozivne košarkarje, ki dobro tečejo. Litovci in Španci so pokazali, da se z njimi da igrati,” meni član Phoenixa.

Pokajo od samozavesti
In Američani? Včeraj o Sloveniji niso govorili. V Turčijo so pripotovali pod vtisom visoke zmage na zadnji pripravljalni tekmi, ko so povsem povozili Grke. Izjemno samozavestni so tudi ameriški novinarji, ki bodo močno razočarani, če njihovi košarkarji ne bodo osvojili zlate kolajne. Jutri se bodo jenkiji v prvi tekmi prvenstva pomerili s Hrvaško, šele nato pa misli usmerili proti Sloveniji.

Mini intervju
Primož Brezec, center slovenske reprezentance

Začenjate proti Tuniziji. Za kakšno ekipo gre?
Na prvo tekmo smo se dobro pripravili. Gledali smo njihovo zadnjo tekmo proti Franciji. Še zdaleč ne gre za naivno ekipo. Treba bo zbrano igrati v obrambi.

Kaj bi uvodna zmaga pomenila za moštvo?
Dober start je pomemben na vseh tekmovanjih. Vsako tekmo bomo šli na zmago. Ne glede na to, kdo bo nasprotnik, Američani, Brazilci 
ali Hrvati.

Boste imeli proti Američanom 
poseben motiv?
Ne. To je tekma kot vsaka druga. Ni pa najpomembnejša. Po mojem mnenju sta pomembnejši tekmi proti 
Hrvaški in Braziliji.

Bo tekma z ZDA najlažja v 
prvem delu?
Ja. So prvi favoriti tega tekmovanja. Ampak v tekmo ne smemo iti ležerno, z belo zastavo. Igrati moramo svojo igro in poskusiti zmagati.

Se jih da presenetiti?

Da se. Niso vesoljci z drugega planeta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.