Šport
23 ogledov

Türk in Janša čestitala Debevcu

debevec london olimpijske igre kolajna Stanko Gruden/STA
Bronasti Rajmond Debevec je po že tretji olimpijski kolajni v karieri med drugim prejel tudi čestitke predsednika republike Danila Türk in predsednika vlade Janeza Janše.

Strelec Rajmond Debevec je ob današnjem novem uspehu na olimpijskih igrah v Londonu, kjer je svojo bogato kariero oplemenitil z olimpijskim bronom z malokalibrsko puško leže, prejel številne čestitke. Ob tem dosežku so mu že čestitali predsednik republike Danilo Türk, predsednik državnega zbora Gregor Virant ter predsednik vlade Janez Janša.

Predsednik republike Danilo Türk je med drugim zapisal, da občuduje Debevčevo duševno trdnost, ki mu pomaga zdržati pritisk pričakovanj na tako velikem športnem tekmovanju, kot so olimpijske igre. "Današnji uspeh ste dosegli kljub nekaterim težavam, s katerimi ste se soočali v zadnjem času, zato ima vaš dosežek še toliko večjo težo," je dejal Türk.

"Vaše življenje je že desetletja posvečeno športu. Dolgotrajne priprave in nastopi na tekmovanjih so vam zagotovili sodelovanje na kar osmih olimpijskih igrah. K izjemnim uspehom, s katerimi ste se vedno znova uvrščali med svetovno športno elito, pa so nedvomno prispevale tudi vaše osebne lastnosti, med katerimi bi posebej izpostavil delavnost, vztrajnost, osredotočenost in umirjenost," je še poudaril predsednik države.

Novega velikega uspeha slovenskega športa se je razveselil tudi predsednik državnega zbora Gregor Virant. V čestitki, ki jo je poslal tudi v imenu parlamenta, je zapisal, da je Debevec "z današnjim odličnim nastopom, tako kot že velikokrat prej, dokazal, da vztrajnost, natančnost in trdo delo vodijo do uspehov, ki odmevajo v Sloveniji in svetu." Po Virantovih besedah je že tretja osvojena olimpijska kolajna najboljše priznanje delu izjemnega športnika, ki nas že desetletja razveseljuje z vrhunskimi dosežki z največjih tekmovanj.

Predsednik vlade Janez Janša je čestital Rajmondu Debevcu za še en vrhunski nastop Slovenije na olimpijskih igrah v Londonu. Predsednik vlade je ob tem zapisal, da tovrstna športna disciplina zahteva vrhunsko telesno pripravljenost, s katero je moč dočakati idealne razmere in ujeti trenutek, ko lahko s čim večjo natančnostjo zadeneš tarčo. Ob tem je dodal, da je Debevec eden tistih slovenskih športnikov, ki ima že dolgoletne, uspešne izkušnje na tovrstnih tekmovanjih in da je zagotovo vzor že mnogim mladim, ki se želijo dokazati v tem športu. Predsednik vlade je sklenil, da je Debevec s svojim bronastim odličjem uspel utrditi mesto naše države na mednarodni lestvici nastopov na olimpijskih igrah v Londonu in da smo ponosni nanj.

Čestitkam se je pridružil tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Med drugim je zapisal, da je Debevec znova dokazal, da se da s trdim delom, pogumom in vztrajnostjo dosegati najboljše rezultate.

Bronastemu Debevcu je čestital tudi zunanji minister Karl Erjavec, ki je pozdravil osvojitev še ene slovenske olimpijske kolajne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.