Šport
69 ogledov

Tujci ne morejo prehvaliti Planice

michael neumayer EPA
Po sredinem preizkusu naprave je Planica danes doživela tudi test svetovne elite. Ta v en glas zagotavlja, da je naprava res fantastična in da je skakalna srenja dobila še eno izredno letalnico,

Vnaprej je bilo pričakovati, da bodo novo letalnico pohvalili v slovenskem taboru, a zelo dober je bil tudi odziv v svetovni eliti tistih, ki nastopajo na največjih napravah sveta.

planica kamil stoch | Avtor: EPA EPA
"To tukaj je res izredna naprava. Gre za moderno letalnico, a pomembno se mi zdi, da je obdržala vse karakteristike, ki krasijo Planico. Vikersund in Planica sta zanesljivo najlepši letalnici ta trenutek. Projekt je res dobro uspel," je bil nad napravo navdušen eden najboljših iz minulih zim Avstrijec Gregor Schlierenzauer.

Poljaka Kamil Stoch in Dawid Kubacki sta novo Planico opisala na enak način: "To je avtocesta med skakalnicami." Obema se je zdelo pomembno dejstvo, da je skakalnica napravljena tako, da dopušča veliko število dolgih skokov. "Res lepa skakalnica in tudi razmere tukaj so sanjske. Danes smo sicer morali malo počakati, a tudi potem so bile razmere dobre in splačalo se je," je menil Nemec Richard Freitag.

"Tukaj je res izredno lepo leteti. Izredna naprava. Škoda je le zaradi današnjih težav z naletom," pa je prepričan Japonec Kento Sakuyama.

planica deschwanden | Avtor: EPA EPA
Navdušenja nad skakalnico ni skrival niti Švicar Gregor Deschwanden, pa čeprav se je po poletu dolgem kar 200 metrov poslovil že v današnjih kvalifikacijah. "Skakalnica res nudi izredne pogoje skakalcem," je dejal Švicar. Podobno so o napravi menili še mnogi drugi nastopajoči.

V slovenskem taboru zadovoljni

"Zelo smo lahko zadovoljni. Devet jih imamo na tekmi, Anže je zmagal v kvalifikacijah, Jurij in Peter sta natopila odlično, a imata še rezervo. Če pogledamo sobotno tekmo, upam, da se bo našel še četrti. Na vseh treh tekmah me zanimajo stopničke in mislim, da bomo slišali tudi Zdravljico," je povedal slovenski glavni trener Goran Janus, ki seveda upa, da bo Prevc dobil priložnost, da se Nemcu v petek približa v skupnem seštevku in še enkrat napade v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.