Šport
3 ogledov

Tujci zapuščajo barko

eliktodd29_main_despot Žurnal24 main
Potem ko so hokejisti Olimpije s porazom proti Salzburgu izgubili vse možnosti za uvrstitev v končnico lige Ebel, se je vodstvo odločilo, da bo do konca tega meseca prodalo vse tujce.
 

Preberite še

Olimpija se poslavlja od končnice

Direktor Matjaž Sekelj je takole razložil odločitev kluba: "Glede na recesijo in finančne zadeve se je pač treba vesti smotrno. Z odpravo tujih hokejistov do konca sezone želimo znižati stroške."

 
 

Z odpravo tujih hokejistov do konca sezone želimo znižati stroške.

Matjaž Sekelj

 
Po svež veter
Za tuje klube naj bi bila najbolj zanimiva napadalec Frank Banham in branilec Kevin Mitchell . Oba imata sicer z Ljubljančani sklenjeno pogodbo do konca sezone. Poleg njiju so lani dveletno sodelovanje z zeleno-belimi sklenili še Brendan Yarema , Ralph Intranuovo in Greg Kužnik . Zadnji kot slovenski igralec. "Če bomo zanje zainteresirani, za nekatere od njih zagotovo bomo, bodo v Tivoliju ostali. Tisti, ki jih ne bo več v načrtu, se bodo pač morali posloviti. Ekipa potrebuje nekaj svežega vetra in novih ambicij," je še povedal Sekelj . Brez pogodbe za naslednjo sezono so Todd Elik , vratar Markus Korhonen , Pasi Petrilainen in Jens Nielsen , ki so svoje obdobje v Ljubljani najverjetneje že končali.
 

Se Randy Edmonds poslavlja? © Nik Rovan

 
Tudi Randy odhaja
Blizu odhoda naj bi bil tudi kanadski trener Randy Edmonds , ki po mnenju vodilnih v klubu z neuvrstitvijo v končnico ni izpolnil zastavljenega cilja. Kanadčan je v svojo obrambo po zadnji tekmi s Salzburgom dejal: "Če bi ekipo prevzel avgusta ali septembra, igralci pred začetkom sezone ne bi imeli sedem ali osem kilogramov preveč. Ne pozabite, da je Olimpija v trenutku, ko sem prišel, osvojila le tri točke v ligi Ebel."  Edmondsu po Sekljevem mnenju v garderobo predvsem ni uspelo prinesti zmagovalnega vzdušja. Potem ko bodo potapljajočo se barko zapustili tujci, naj bi večjo priložnost dobili mlajši slovenski igralci. V tej sezoni sta se z nekaj odličnimi predstavami že izkazala predvsem Žiga Pance in Anže Ropret .

 

Kdo je Kyle Deck?

Zadnji dve sezoni je igral v moštvu Flint Generals v ligi IHL. Visok je 183 cm, težak 92 kg, po poklicu je branilec. Za Flint je letos odigral 45 tekem in zbral 38 točk.

V četrtek še derbi
V senci dogajanja v ljubljanskem klubu bo verjetno minil tudi četrtkov derbi. Jeseničani namreč v 52. kolu lige Ebel gostijo ljubljansko Olimpijo . Tekma v dvorani Podmežakla se bo začela ob 18. uri, ljubitelji hokeja pa si jo lahko v prenosu ogledajo na televiziji Šport TV . V nasprotju z zmaji pri železarjih ekipo še vedno krepijo s tujimi hokejisti. Z Jeseničani je pogodbo tako sklenil 23-letni Kanadčan Kyle Deck . Branilec, ki je zadnji dve sezoni igral v ligi IHL, naj bi se moštvu pridružil v nekaj dneh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.