Šport
14 ogledov

Turco nočna mora za Kopitarja

L. A. Kings so na gol Turca streljali 34-krat, izpustil je le en plošček. (Foto: Žurnal24 main
V minulih sezonah je Marty Turco prejel veliko golov Los Angeles Kingsov. Tokrat ne! Zaustavil je oba poskusa Anžeta Kopitarja in še 31 njegovih soigralcev. Chicago Blackhawks so zmagali 3:1.

Branilci naslova Chicago Blackhawks se po slabšem začetku sezone pobirajo. Šesto zmago so dosegli na svoji 11. tekmi, in sicer so v noči na četrtek s 3:1 premagali Los Angeles Kings. Že res, da so prvaki v primerjavi z lansko sezono šibkejši, a zato toliko bolje igrata vratar Marty Turco in Patrick Sharp. Gol slednjega proti Kingsom je bil njegov že deveti v sezoni, s čimer je najboljši strelec uvodnega meseca tega tekmovanja. V zmagi Blackhawksov pa se skriva tudi slaba stran: v drugi tretjini je zaradi poškodbe zgornjega dela telesa tekmo zapustil njihov najboljši (11 točk) Marian Hossa. Kaj točno mu je, se še ne ve, a se bojijo, da gre za zelo resno poškodbo.

V minulih sezonah je Hrušičan Anže Kopitar znal premagati Turca, tokrat ni šlo. Na njegov gol je streljal dvakrat, a je bil vratar vselej na pravem mestu. Do konca tekme je zbral 33 obramb (Hawks so na gol Kingsov streljali 28-krat). "Imeli smo nekaj zelo dobrih strelov na gol, toda niso se nam obrestovali. Turco se je na prejšnjih tekmah z nami, še posebej v Los Angelesu, zelo mučil, toda nocoj je bil zelo trden. Uspelo mu je nekaj ključnih obramb, hkrati so jim pomagale tudi vratnice in prečka. Tako se obrne včasih," je dejal Kopitar, potem ko so Kralji izgubili tretjič v sezoni.

Liga NHL, tekme 27. 10.:

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 3:1
Dowell, Sharp, Stalberg; Williams

Carolina Hurricanes : Washington Capitals 0:3
Backstrom dva, Hendricks

New York Rangers : Atlanta Trashers 4:6
Avery, Boyle, Callahan, White; Bergfors, Boulton, Byfuglien, Kane, Ladd, Little

Montreal Canadiens : New York Islanders 5:3
Darche, Halpern, Kosticin, Moen, Plekanec; Tavares, Weight, Wisniewski

Tampa Bay Lightining : Pittsburgh Penguins 5:3
Lecavalier, Purcell, St. Louis dva, Tyrell; Adams, Cooke, Dupuis

San Jose Sharks : New Jersey Devils 5:2
Heatley, Marleau, Thornton tri; Clarkson, Greene

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.