Šport
9 ogledov

Türk in Pahor čestitala Tini

Tina Maze bo v teh dneh prejela lepo število čestitk. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Tako predsednik republike Danilo Türk kot predsednik vlade Borut Pahor sta že čestitala Tini Maze za osvojeno zlato kolajno v veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Garmischu.
Verjamem, da ste bili zmage najbolj veseli sami, a tudi vsem nam, ki imamo radi šport, ste naredili izjemno veselje. Z osvojitvijo zlate kolajne ste dokazali, da ste vrhunska alpska smučarka.
Danilo Türk

Ob velikem uspehu alpske smučarke Tine Maze na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu sta slovenski junakinji za osvojeni veleslalomski naslov že čestitala predsednik republike Danilo Türk in predsednik vlade Borut Pahor.

Predsednik republike Danilo Türk je v čestitki zapisal, da smučarki z največjim veseljem čestita za izjemen uspeh, ki ga je dosegla na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu. "Verjamem, da ste bili zmage najbolj veseli sami, a tudi vsem nam, ki imamo radi šport, ste naredili izjemno veselje. Z osvojitvijo zlate kolajne ste dokazali, da ste vrhunska alpska smučarka. Veselim se z vami in vam želim še veliko sreče in uspehov na vaši športni poti tudi v prihodnje," je še zapisal slovenski predsednik.

Veselje ob uspehu Mazejeve je izrazil tudi premier Borut Pahor, ki je na novinarski konferenci po seji vlade dejal: "Rad bi v imenu vlade čestital Tini Maze, ker je postala svetovna prvakinja v veleslalomu. Velja reči, kar sem rekel že na podelitvi Bloudkovih priznanj, da so slovenski športniki ambasadorji naše države. In mislim, da je ta vlada storila veliko, da se jim zagotovi primeren status, da se lahko posvetijo svojemu talentu, ga razvijajo in razveseljujejo ljudi, predvsem pa mlade s svojimi uspehi spodbujajo k športu."

Gantar: "Kolajna nas je navdušila"
Čestitkam se je pridružil tudi predsednik državnega zbora Pavel Gantar, ki je najlepše želje sporočil v imenu vseh poslank in poslancev DZ. Gantar je v čestitki zapisal: "Novica o osvojeni zlati kolajni v veleslalomu na svetovnem prvenstvu v nemškem Garmisch-Partenkirchnu nas je izjemno navdušila. Iskreno verjamem, da je to več kot zaslužena nagrada za vaše trdo delo, izjemno vztrajnost in neomajno voljo. Prepričan sem, da ste s tem navdih mnogim izmed nas."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.