Šport
19 ogledov

"Turki bodo favorizirani"

Tomo Mahorič nima časa podrobno spremljati svetovnega prvenstva. (Foto: Špela Mo Žurnal24 main
Ob 20. uri slovenske košarkarje čaka četrtfinalni obračun s Turčijo. Tomo Mahorič, pomočnik Jureta Zdovca na lanskem evropskem prvenstvu, pričakuje pozitiven rezultat.
NE SPREGLEJTE
Vse o aktualnem dogajanju na svetovnem prvenstvu v Turčiji lahko spremljate na našem miniportalu Turčija 2010. TUKAJ.

Tomo Mahorič je v teh dneh na pripravah z italijansko Cremono, tako da svetovnega prvenstva v Turčiji ne more spremljati najbolj podrobno. Kljub temu pa je nekdanji strateg Union Olimpije na tekočem z dosežki slovenskih košarkarjev. "Vem, da so tekmeci zelo izenačeni in da ni izrazitega favorita. Praktično je kar nekaj ekip, med njim je tudi Slovenija, ki lahko gredo do konca. Nič ni izključenega,“ je v začetku dejal Mahorič in pogled usmeril k četrtfinalnemu obračunu z domačini: "Proti Turkom bo pritisk, ker so domačini in bi jih mnogi radi videli v boju za kolajne. Po drugi strani pa je zelo velik pritisk tudi na turški strani, ki bi se ga dalo izkoristiti. Razlike v kvaliteti pa ni. Rekel bi celo, da je kvaliteta malenkostno na naši strani.“ Bodo Turkom pomagali tudi sodniki? "Težko je govoriti o tem. Jasno, Turki bodo favorizirani, ampak, če ti igraš dobro, ti nihče nič ne more.

"To so tekme na izločanje, kjer igra še kaj drugega kot samo tehnična in taktična kvaliteta. Govorim o konkretnosti. So igralci, ki zelo dobro reagirajo v takih situacijah, drugi pa se skrijejo,“ je še dodal Mahorič, ki se je za konec spomnil tudi odlične igre varovancev Memija Bečiroviča na srečanju osmine finala, ki so ga proti Avstraliji dobili s 87:58: "Pravzaprav sem to predvideval, saj nam Avstralci ležijo, kar se je videlo že na pripravljalnih tekmah. Forma je dobra, imamo samozavest. Proti Turkom je treba samo ponoviti podobno predstavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.