Šport
26 ogledov

"Turki so premagljivi"

null Žurnal24 main
Legendarni slovenski košarkarski ostrostrelec Dušan Hauptman je navdušen nad uvrstitvijo čete Memija Bečirovića v četrtfinale svetovnega prvenstva in dodaja: "Upam, da fantje naredijo še korak več."
Seveda lahko upamo na uspeh. Turki namreč niso nepremagljivi. Res je, da se bo treba boriti proti gledalcem, košarkarjem Turčije in tudi kakšni sodniški odločitvi. Vse to bo treba zdržati in odigrati podobno kot proti Avstraliji.
Dušan Hauptman

Slovenski košarkarji so v nedeljo v osmini finala svetovnega prvenstva (SP) v Turčiji suvereno premagali Avstralijo (87:58) in se prvič v zgodovini uvrstili v četrtfinale. Veselje med košarkarskimi navdušenci v deželici na sončni strani Alp je bilo temu primerno: "Zelo sem zadovoljen, tako kot vsi ljubitelji košarke. To je največji uspeh reprezentančne košarke. Temu primerno je treba pohvaliti našo ekipo," tudi nekdanji reprezentant Dušan Hauptman ni izjema. "Jaz bi rekel, da je to bila igra mačke z mišjo, saj so bili naši igralci dominantni od prvega napada, ko je kapetan Lakovič zadel trojko. Odličen izkoristek meta za tri točke je pravzaprav pokopal Avstralce. Napad je bil res fantastičen, obramba pa zelo korektna. S tako obrambo in napadom pa bi lahko padla še kakšna močnejša reprezentanca kot avstralska," je pohvale na račun Jake Lakoviča in drugih iz rokava stresal legendarni ostrostrelec ljubljanske Olimpije.

NE SPREGLEJTE
Vse o aktualnem dogajanju na svetovnem prvenstvu v Turčiji lahko spremljate na našem miniportalu Turčija 2010. TUKAJ.

Naše košarkarje v sredo v četrtfinalu čakajo domačini. Turki na SP še niso vpisali poraza, ob tem pa imajo za seboj tudi vročekrvne navijače. Slovence zagotovo čaka izjemno težka naloga, če se želijo prebiti med štiri najboljše reprezentance na svetu. "Seveda lahko upamo na uspeh. Turki namreč niso nepremagljivi. Res je, da se bo treba boriti proti gledalcem, košarkarjem Turčije in tudi kakšni sodniški odločitvi. Vse to bo treba zdržati in odigrati podobno kot proti Avstraliji," je optimističen Hauptman in dodaja, da so Turki na prvenstvu tako uspešni le zato, ker igrajo v domači dvorani. "Sama igra in sama reprezentanca ni toliko boljša." Hauptman, ki o kolajni tokrat še ni želel razmišljati, je krajši pogovor končal v zelo optimističnem tonu: "Upam, da fantje in tudi strokovno vodstvo razmišljajo v tej smeri, da je priložnost, da naredijo še korak več."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.