Šport
25 ogledov

Türku pot plača NZS

Predsednika Türka spremlja tudi šefinja kabineta Mojca Seliškar Toš. (Foto: Žurn Žurnal24 main
Predsednik Türk je že pripotoval v JAR, kamor so ga povabili slovenski nogometaši. Odpotoval je s skupino navijačev. "Napovedal sem 1:0 in upam, da se nisem preveč zmotil," je dejal ob prihodu.

Napovedujem zmago. O tem bomo še govorili. Napovedal sem 1:0 in upam, da se nisem preveč zmotil.
Danilo Türk
"Napovedujem zmago. O tem bomo še govorili. Napovedal sem 1:0 in upam, da se nisem preveč zmotil. Verjamem v najboljše," je pred tekmo naših nogometašev z ZDA napovedal predsednik Danilo Türk, ki bo dal tudi intervju za enega ameriških medijskih gigantov.

"NBC želi pogovor. Verjamem, da je to priložnost, da se ameriški javnosti pove nekaj o Sloveniji in njenih športnih dosežkih. Vidim, da tudi v ameriških medijih razumevanje raste, prvi komentarji so bili precej površni, zdaj pa že izkazujejo dobro poznavanje slovenskega športa in Slovenije in to se mi zdi pozitivno," je zaključil Türk, ki je v sproščenem nagovoru v slovenski hiši dodal še to, da bo Američanom skušal dopovedati, da se jim nas ni treba bati, ampak da nas morajo vseeno jemati zelo resno.

Pot plača NZS
Poročali smo že, da so predsednika Danila Türka Nogometna zveza Slovenije oziroma člani slovenske reprezentance povabili na današnjo tekmo z Združenimi državami Amerike. "Predsednik je že prispel v JAR, potoval je z rednim letom skupaj s skupino navijačev," nam je zjutraj povedal tiskovni predstavnik predsednikovega urada Boštjan Lajovic.

Poleg redne varnostne službe s predsednikom potuje tudi šefinja kabineta Mojca Seliškar Toš, o njunem spremljajočem programu pa se še dogovarjajo: "Vse se je pripravilo zelo hitro; neki dogovori za srečanja potekajo, v kolikšni meri jih bo mogoče realizirati, pa se še ne ve," pravi Lajovic. Ali se bo Türk sestal z ameriškimi politiki, ki bodo morda spremljali tekmo, ni mogoče napovedati, saj se še ne ve, kdo s strani naših današnjih nasprotnikov bo na tekmi navzoč.

In še čisto sveža informacija; po besedah Lajovica bo celotne stroške potovanja predsednika in šefinje kabineta pokrila Nogometna zveza Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.