Šport
15 ogledov

Turnir kot ga še ni bilo

Sestri Fabjan ciljata na sam vrh. Žurnal24 main
Ta konec tedna bo na Ptuju potekal eden izmed vrhuncev sezone v odbojki na mivki. Organizatorji obljubljajo vrhunsko organizacijo in še boljše dvoboje.
 

Termini in lokacije turnirjev Slovenian BeachTour 2009

1. turnir: 3. Amalijin turnir, Rimske Toplice; 6. in 7. junij, (samo ženski), zmaga sester Fabjan;
2. turnir: Nestea BeachMaster 2009, Ptuj; 15.–18. julij, (ženski in moški);
3. turnir: Državno prvenstvo, Kranj; 31. julij in 1. avgust, (ženski in moški);
4. turnir: Hervis Oaza Open 2009, Mozirje; 13.–15. avgust, (ženski in moški);
5. turnir: Hit Holidays 2009, Kranjska Gora; 22. in 23. avgust, (ženski in moški).

Najboljši slovenski odbojkarji na mivki bodo imeli konec tega tedna enega izmed vrhuncev sezone. Na Ptuju bo namreč od 15. do 18. julija potekal osrednji turnir sezone z imenom Nestea BeachMaster 2009 . "Želeli smo vpeljati nekaj novosti. Tekmovanje na Ptuju bo glavni dogodek letošnje sezone, saj nam bo osrednji turnir prinesel večjo prepoznavnost. Tako bo tokrat tekme pokrival tudi Šport TV. Želimo narediti dolgoročno zgodbo in se v nekaj letih naučiti izvajati močne mednarodne turnirje, tudi takšne, ki bodo šteli za evropsko serijo. Zato je z organizatorji na Ptuju podpisana tudi pogodba do leta 2012. Že tokrat bodo nastopili skoraj vsi najboljši slovenski pari, v ženski konkurenci bodo zaigrale še dvojice iz Avstrije, Velike Britanije in Češke, v moški pa zelo kakovosten par iz Švedske. Denarni sklad bo znašal šest tisoč evrov na kategorijo," je povedal direktor ptujskega turnirja Jure Jeraj . Ta je še dodal: "Veliko pozornosti smo posvetili infrastrukturi in lahko rečem, da bo letošnji osrednji dogodek na Ptuju pravi spektakel. Pripravljen je bogat spremljevalni program, želimo pa privabiti veliko ljudi."

Vroče bo na Ptuju. © Branko Maček

 
In kako so z osrednjim turnirjem v odbojki zadovoljni igralci? "Takšen turnir seveda pomeni velik izziv, tudi zato, ker je konkurenca mednarodna. Verjetno bomo vsi želeli dokazati, da so slovenski odbojkarji na mivki sposobni premagovati tudi tuje ekipe in narediti dobre rezultate. Taki turnirji so odlična priložnost za igralce in tudi organizatorje, da se pokažemo domačemu občinstvu. Vsi igralci, ki imamo željo in cilje, da bi igrali tudi v tujini, si želimo boljšo organiziranost in to se očitno s tem turnirjem dogaja," je menila Andreja Vodeb .

"Govori se, da bo to velik turnir. To je dobro za igralce predvsem v promocijskem smislu. Lepo je, da je na kakšnem turnirju poskrbljeno za prehrano in prenočišče, vsaj za boljše ekipe, ki pridejo na glavni del turnirja. Seveda je tudi povsem drugače igrati, če so postavljene tribune in je na njih precej gledalcev. Vzdušje veliko pomeni in igra je zaradi tega lahko še boljša. Tudi za naslednje sezone obstajajo velike ambicije, ampak se je že dogajalo, da so na papirju obstajale dobre ideje, nato pa ni bilo nič iz tega. Bomo videli, če se bo to res zgodilo. To bi bilo super," pa je dejal Jernej Potočnik . Ta v Ptuju sicer tokrat ne bo nastopil, saj se bosta s soigralcem Gregorjem Perhajem udeležila mednarodnega turnirja v Novem Sadu . Državna prvaka sta v tej sezoni sicer v odlični formi, izjemno sta namreč nastopala na mednarodnih turnirjih v Avstriji in Švici .

 
 

Tekmovanje na Ptuju bo glavni dogodek letošnje sezone, saj nam bo osrednji turnir prinesel večjo prepoznavnost.

Jure Jeraj

 
V ženskem delu tekmovanja bodo nastopile vse najmočnejše slovenske ekipe. Poleg Vodebove in Martine Jakob bosta zaigrali tudi sestri Erika in Simona Fabjan , ki sta pred dnevi na Sredozemskih igrah v Pescari osvojili peto mesto. "Na Ptuju si želiva zmagati, vendar se zavedava, da bo težko. Ostale slovenske dvojice so v tej sezoni zelo napredovale, tudi tuji pari bodo močni. Bo zelo zanimivo. Tega turnirja se že veseliva, organizatorji so vložili veliko truda in verjamem, da bo odlično izpeljan," je menila Erika.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.