Šport
10 ogledov

Turnšek: Pokrovitelji odločajo, kam gre denar

Andrej Šušterič in Tone Turnšek sta se skupaj poslovila od rokometnega kluba Cel
1/31
Žurnal24 main
Tone Turnšek po skoraj 20 letih zapušča mesto predsednika rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Po 25 letih iz upravnega odbora kluba odhaja tudi Andrej Šušterič.
 
 

Čeprav moj odhod sovpada z odhodom Toneta Turnška, naj to ne izzveni v duhu, da vsi samo odhajamo.

Andrej Šušterič

 
Tone Turnšek , nekdanji prvi mož Pivovarne Laško , je na tiskovni konferenci podrobno predstavil razloge za to, da se po skoraj 20 letih poslavlja z mesta predsednika rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Obenem se je vsem predstavnikom medijem zahvalil za poročanje o delu, uspehih, pa tudi o porazih kluba. "Z mnogimi sem se srečeval skoraj vseh 20 let, z drugimi nekoliko krajši čas, pa vendar, marsikdaj ste bili prav vi, novinarji, tisti, ki ste me usmerjali in mi bili vodilo. Sam sem prišel v klub pred 18, 19 leti, dokaj neuk, še zlasti kar se tiče vodenje kluba, kakršno je Celje Pivovarna Laško. In bil sem vesel tako vaših pobud kot tudi kritike, ki je nikoli nisem jemal za slabo. Bile so nujne, saj nihče ni vedel vsega. Zavedal sem se, da smo delali tudi napake, zato smo se od vas tudi učili," je med drugim predstavnikom sedme sile dejal Turnšek.

 
 

Odhajam ob ne ravno pravem času, a to je že druga zgodba.

Tone Turnšek

 
Dejal je tudi, da je prišel v klub ravno v pravem času. "Odhajam pa ob ne ravno pravem času, a to je že druga zgodba. Največ zaslug za to, da smo v Pivovarni postali glavni pokrovitelji kluba, imata Vlado Privšek in Andrej Šušterič, ki sta prišla in nam ponudila glavno sponzorstvo. To je bilo ravno v času, ko se je Pivovarna odločala, da stopi na področje športnega marketinga, saj smo v tem videli tudi možnosti za razcvet naše firme. Tega, da smo stopili na to pot, nismo nikoli obžalovali," pravi Turnšek. Kar šestnajstkrat so rokometaši Celja v samostojni Sloveniji postali državni, trinajstkrat pa pokalni zmagovalci, brez dvoma pa so največji uspeh dosegli leta 2004, ko so postali evropski prvaki.


Tone Turnšek: "Bil sem vesel tako pobud kot tudi kritike medijev, ki je nikoli nisem jemal za slabo. Bile so nujne, saj nihče ni vedel vsega." © Gregor Katič

 
 
 

Vsi se tepemo za pokrovitelje, ki so v glavnem tudi člani upravnega odbora, imajo glavno besedo in o vsem odločajo. Na drugi strani pokroviteljev se znajdejo neprofesionalni, pa tudi profesionalni delavci, ki ne znajo vselej živeti s klubom.

Tone Turnšek

 
Na vprašanje Žurnala24, ali je morebiti za odhod iz kluba "kriva" tudi sedanja politika oziroma zamenjava vodstva v Pivovarni Laško in ali je morebiti celo razočaran nad svojim naslednikom Boškom Šrotom , je Turnšek dejal, da je takšno vprašanje pričakoval. "Odkrito moram povedati, da o pokroviteljih, ki dajejo klubu denar, ne smeš nikoli reči nič slabega. Pokrovitelji so tisti, ki se odločijo, kam bodo vložili svoj denar, in ocenijo, od katerega kluba bodo imeli tudi koristi. Teh pokroviteljev je vedno manj, a tisti, ki daje denar, je glavni. Govorim na splošno, ne o našem klubu, čeprav se lahko tu notri najde tudi RK CPL. Vsi se tepemo za pokrovitelje, ki so v glavnem tudi člani upravnega odbora, imajo glavno besedo in o vsem odločajo. Na drugi strani pokroviteljev se znajdejo neprofesionalni, pa tudi profesionalni delavci, ki ne znajo vselej živeti s klubom. Jaz sem si tega želel in sem se trudil, da nisem samo delil denarja. Povsod pa seveda ni tako. Dokler so uspehi, dokler so polne tribune in je dovolj prostora tudi na VIP-tribunah, so okrog nas tudi politiki. To je čas uspehov, evforije in takrat so za uspeh zaslužni tudi pokrovitelji in takrat so operativci kar nekoliko v ozadju. Šport pa ni sestavljen samo iz uspehov, temveč tudi iz kriz. Tudi mi smo jih imeli, a smo jih znali premagati, ker smo to hoteli. V primerih, ko ne gre tako, kot si želiš, se vselej najdejo dežurni krivci. Nikoli pa se ni zgodilo, da bi za kak neuspeh okrivil tistega, ki ti daje denar, ali bi jih celo odstavili iz kluba. In dežurne krivce se zato vselej išče med operativci, čeprav pokrovitelji sodelujejo tudi pri kadrovski politiki. To je dejstvo, s katerim se srečujejo vsi klubi. Vendar, pokroviteljev ne smeš nikoli okriviti," meni Tone Turnšek.


Andrej Šušterič: "Oditi bi moral že pred letom in pol. Žal tega takrat nisem storil, sem pa to storil sedaj. © Gregor Katič

 
Konkretno na to, ali je razočaran nad svojim naslednikom Boškom Šrotom, ni želel odgovoriti. "Mislim, da me razumete, da nisem v situaciji, ko bi to komentiral," je dejal Turnšek. Sicer pa Turnšek še meni, da je denarja, zlasti za rokomet, več kot ga je bilo. "Ni pa vse v denarju, tudi z dobrimi odnosi se da doseči dobre rezultate. Zato upam, da bodo pokrovitelji in vsi tisti, ki bodo v prihodnosti vodili klub, to poskušali razumeti in sestaviti ekipo, ki bo še naprej sposobna osvajati slovenska mesta, oziroma ekipo, ki bo krojila evropski rokometni vrh. In kot zunanji član in dolgoletni predsednik sem pripravljen v klubu pomagati še naprej. Vem, kaj pomeni komunicirati z igralci in trenerji, da sestaviš ekipo, s katero lahko tudi nekaj dosežeš," je še dejal Tone Turnšek.

 

Preberite še ...

Turnšek ni več predsednik
Škof: Obramba z redkimi spodrsljaji

O razlogih za odstop z mesta člana UO je spregovoril tudi Andrej Šušterič . "V klub sem prišel že leta 1984 in moram reči, da smo preživeli veliko tako veselih kot žalostnih trenutkov. Veselili smo se uspehov, neuspehe pa premagovali skupaj. In ves trud je bil poplačan pred štirimi leti, ko smo postali evropski prvaki. Tudi sam bi moral oditi že pred letom in pol, saj sem se takrat upokojil v Cetisu, ki sem ga tudi zastopal. Žal takrat tega nisem storil, sem pa storil to sedaj in čeprav odhod sovpada z odhodom Toneta Turnška, naj to ne izzveni v duhu, češ, da vsi samo odhajamo," je svoj odstop komentiral Andrej Šušterič. Hkrati je po treh letih svoj odhod z mesta tiskovnega predstavnika kluba napovedal tudi športni novinar in komentator Dejan Obrez , ki bo svoje poslanstvo opravljal le še do konca julija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.