Šport
26 ogledov

"Tvojih 15 minut slave je konec"

Vratar Candiensov Jaroslav Halak je dobil šest golov in takole so se mu posmehov
1/10
Žurnal24 main
S 6:3 so na prvi tekmi konferenčnega polfinala padli Montreal Canadiens. Pittsburgh Penguins so jih razbili z igralcem več, ko so Jaroslavu Halaku dali kar štiri gole.

Montreal Canadiens, ki so v prvem kolu končnice senzacionalno izločili najboljšo ekipo rednega dela (Washington Capitals), je na prvi tekmi konferenčnega polfinala čakal hladen tuš. Še posebej za njihovega junaka četrte zmage nad Capitals vratarja Jaroslava Halaka. Pittsburgh Penguins, aktualni prvaki lige NHL, so mu namreč v noči na soboto zabili šest golov. Trener Penguinsov, Dan Bylsma, je napovedal navihto strelov in to se je tudi zgodilo. Kar štiri od šestih zadetkov so dosegli v power playu. Zadeli so Sergej Gončar, Jordan Staal, Kris Letang in Alex Goligoski. Preostala dva gola pa sta dala Craig Adams in Bill Guerin. "Priigrali smo si priložnosti in jih tudi izkoristili. To je to, kar rabiš za uspeh. Na tej tekmi smo si jih naredili še posebej veliko," je enostaven ključ za zmago opisal kapetan Sidney Crosby.

Liga NHL, 2. kolo končnice, tekma 30. 4.:

Vzhod
Pittbusrg Penguins : Montreal Canadiens 6:3  /1:0/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.