Šport
24 ogledov

Tvrdyjeva hitro sklenila nastope na OI

Maya Tvrdy olimpijske igre London 2012 Reuters
Maja Tvrdy je naslednja članica slovenske reprezentance, ki je končala s svojimi nasopi na olimpijskih igrah. Tvrdyjeva je izgubila tudi drugi dvoboj v skupini H proti Sajako Sato in nastope v Londonu končala na zadnjem mestu v skupini.

Slovenska badmintonistka Maja Tvrdy je na olimpijskih igrah v Londonu drugem kolu skupine H izgubila z Japonko Sajako Sato z 0:2 (-20, -18) in s tem končala nastope na OI na tretjem, zadnjem mestu v skupini.

Dan prej je Tvrdyjeva v sloviti areni Wembley dokaj gladko izgubila proti domačinki Susan Egelstaff in z nastopom ni bila zadovoljna. Sajako Sato, s katero je klonila v prvem kolu lanskega svetovnega prvenstva, prav tako v Londonu, je bila na papirju močnejša tekmica. Toda slovenska predstavnica je izvrstno igrala in v prvem nizu po 19 minutah izgubila na razliko z 20:22.

V drugem nizu je še vodila s 13:12, nato pa je izgubila tri točki zapored. Po izenačenju na 15:15 je nato nekajkrat zaostajala za točko. V odločilni točki je Japonka pravilno ocenila let žogice, ki je padla izven igrišča. S tem je prišla do prve zaključne točke za zmago, ki jo je nato tudi izkoristila za zmago z 21:18. Celoten dvoboj je trajal 42 minut.

Tvrdyjevi ni veliko zmanjkalo do presenečenja na igrišču: "Počutila sem se zelo dobro, sploh po včerajšnji slabi igri sem danes stopila na igrišče povsem sproščena. Tako mojim maloštevilnim navijačem tu v dvorani Wembley kot vsem slovenskim, ki so me spremljali prek televizijskih zaslonov, sem želel pokazati, da tisto včeraj res ni bila moja prava igra. O rezultatu danes sploh nisem razmišljala, ampak sem šla le na vsako točko posebej in skušala odigrati čim bolje."

"Pred tekmo si res nisem mislila, da bo dvoboj tako izenačen, kot se je na koncu izkazalo. Ampak vse, kar vsem si zadala, se mi je izšlo," je po dvoboju dejala 28-letna igralka in dodala: "Ne vem, kaj bi še lahko naredila drugače. Ti podaljški na koncu, 22:20, to je v bistvu res samo še športna sreča. Tudi po besedah trenerja (Mikola Pešehonov, op. STA) sva igrali res zelo izenačeno in morda bi se lahko na koncu tehtnica prevesila tudi na mojo stran. Vsaj v prvem nizu, pa bi potem o zmagovalki odločal tretji," je še dejala najboljša slovenska badmintonistka in dodala: "V bistvu sem zelo zadovoljna s svojim nastopom. Danes mi je uspelo v obeh nizih prikazati enakovredno igro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.