Šport
37 ogledov

Twitter slavi slovenske junake

boštjan kline EPA
Izjemni dosežki slovenskih športnikov so odmevali tudi po družabnih omrežjih.

Dan slovenskih uspehov so na drugem koncu planeta začeli smučarji skakalci, ki so na tekmi v Saporu osvojili vse tri stopničke.

Ursha1991 je zapisala: ''Danes zajtrkujemo v dnevni sobi... Ker pač #skoki #orli.'' Nato so sledili zapisi o "državnem prvenstvu v Saporu", "ponosu Slovenije", "trio adijo'', ''slovenskih orlih", communitycator pa je šaljivo pristavil: ''Slovenec sem. Ne jamram. Zmagujem trojno!''

Veselje ob trojni zmagi na Japonskem se še ni poleglo, že je bil v cilju smuka v Garmisch Partenkirchnu Boštjan Kline. Medtem ko je v prostoru za najhitrejše čakal na ostale tekmovalce, so Slovenci že čivkali o novem uspehu. "Dans se je pa našim športnikom odpulilo. Najprej skakalci, zdej še Kline! to mi deliiii," "Kaki nadcar. Po tisti hudi poškodbi! Bravo Boštjan Kline! In njegova ekipa! Nooooro!."

Tokrat slovenski politiki niso bili tako odzivni s čestitkami kot običajno, prednjačili so drugi slovenski športniki, ki so bili aktivni tudi po drugem mestu Ane Drev na Pohorju. Oglasili so se Tina Maze (Nemčija 1. v Mariboru in fant iz Maribora 2. v Nemčiji), Rok Perko (Danes sem najbolj vesel in ponosen poškodovan smukač na svetu), Ilka ŠtuhecLuka ŽvižejŽiga Pavlin (Športnike v parlament), Jan MočnikRene Mlekuž (A sem lahko še bolj vesel in ponosen?! Čelado dol vsem!!) in še mnogi drugi.

Po uspehu Ane Drev je Taksist Ibro čivknil "Zdej k nas je krenulo ajde da dons še kej odigramo, odsmučamo, izvolimo novu vladu, uprašamo sosedu iz osmog če pride na kafu...". In res, izkazale so se še slovenske skakalke na čelu z Emo Klinec, ki je zasedla tretje mesto.

Od akterjev uspehov se je prek Twitterja oglasil Peter Prevc. Ob treh fotografijah je dodal: "Uresničil se je najboljši scenarij. Tri slovenske zastave za prva tri mesta. Vesel sem tudi, ker vidim napis v slovenščini."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.