Šport
22 ogledov

Tzvetkoff in propad spletnega pokra

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Vse od črnega petka, ko je spletni poker v Združenih državah Amerike zastal, so se začela ugibanja o tem, kdo je oseba, ki stoji za napadi na PokerStars, Full Tilt in Absolute Poker.

Eno izmed imen, ki so se pojavila na vrhu seznama osumljencev, je 28-letni Avstralec Daniel Tzvetkoff. Mladenič, ki prihaja iz Brisbana, je dolgo veljal za genija, kar se tiče spletnih poslovanj. Lani pa ga je FBI aretiral, ker je sodeloval v nedovoljenih transakcijah, ki so znašale preko 500 milijonov dolarjev. Gre pa za transakcije, ki jih je v dveh letih naredil za različne spletne poker strani.

Tzvetkoffu se obeta 75-letna kazen v ameriških zaporih, zato je povsem mogoče, da se je odločil sodelovati z FBI. V zameno za milejšo kazen naj bi Tzvetkoff izobrazil agente FBI o delovanju nelegalnih transakcij in njihovi zapletenosti. Odvetnik Arlo Devlin-Brown je povedal: "Gospod Tzvetkoff ve, kako uporabiti programe, ki nas lahko pripeljejo do izvora transakcije."

Posledično je 15. aprila ameriški zvezni urad pripravil obtožnico proti lastnikom strani PokerStars, Full Tilt Poker in Absolute Poker, v katerem so obtoženi bančnih prevar, pranja denarja in prirejanja nelegalnih iger na srečo. Zaplenili so 76 bančnih računov in pet spletnih domen podjetjem, obtoženih, da so sprejemali denar od igralcev iz ZDA. To naj bi prikazovali kot plačila za neobstoječe vsebine ter za nakupe blaga, kot so nakit in žogice za golf.

Ironično pri zadevi je to, da je ravno Tzvetkoff preko svojega podjetja Intabill pomagal procesirati transakcije v vrednosti dobre pol milijarde dolarjev na različne poker strani. Sedaj pa sodeluje z Zveznim preiskovalnih uradom (FBI) in jih uči, kako te strani delujejo.

Nekaj več kot 10 milijonov ameriških igralcev spletnega pokra ne more igrati. Poleg tega pa je zamrznjenih tudi veliko računov, na katerih se nahaja na milijone dolarjev, do katerih njihovi lastniki trenutno ne morejo. Če so bodo govorice izkazale za resnične, bo Daniel Tzvetkoff veljal za človeka, ki je kriv za propad spletnega pokra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.