Šport
434 ogledov

Ubijalski žreb za Slovence

Aljaž Bedene
Najboljšega slovenskega tenisača Aljaža Bedeneta že v prvem krogu čaka četrti igralec sveta Nemec Alexander Zverev.

Slovenska predstavnika v kvalifikacijah za odprto teniško prvenstvo Avstralije sta nastope končala v drugem krogu. Kajo Juvan je premagala Brazilka Beatriz Haddad Maia s 6:3 in 6:4, Blaž Rola pa je moral premoč priznati Kanadčanu Petru Polanskyem, ki je slavil s 6:2, 6:7 in 6:3.

blaž rola | Avtor: Epa Epa

Slovenijo bodo v glavnem delu turnirja zastopali Tamara Zidanšek, Dalila Jakupovič, Polona Hercog in Aljaž Bedene ter med dvojicami Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Žreb je določil, da se bo Bedene v prvem krogu srečal s četrtim nosilcem Alexandrom Zverevim iz Nemčije, Hercogova z drugo igralko sveta Nemko Angelique Kerber, Jakupovičeva bo imela za tekmico 27. nosilko Camilo Giorgi iz Italije, Zidanškova pa domačinko Dario Gavrilovo. Žreb dvojic bo prihodnji teden.

Slovenija v 2019 na glavnih turnirjih med posamezniki še nima zmage. Še huje, sploh ni osvojila niza. Polona Hercog je odigrala zgolj en dvoboj v Aucklandu in osvojila pet iger. Dalila Jakupović je poskusila na Kitajskem ter v Hobartu in obakrat izgubila v dveh nizih, Tamara Zidanšek pa je srečo poskusila v Aucklandu, kjer je drugi niz izgubila v podaljšani igri, ter v kvalifikacijah Sydneyja, kjer je dobila le pet iger.

Aljaž Bedene, ki je v Avstralijo odpotoval z novim trenerjem Gorazdom Gavrilovom, je v Aucklandu naletel na Miloša Raonica in osvojil le tri igre, v kvalifikacijah Sydneyja pa je kot prvi nosilec zapravil dve zaključni žogici in ostal brez prepotrebnega treninga pred Melbournom.

OP Avstralije je prvi grand slam nove sezone. Branilca naslova sta Roger Federer v moški in Caroline Wozniacki v ženski konkurenci. Federer je lani v Melbournu slavil drugič zapored in šestič skupno ter tako prišel že do svoje 20. zmage na velikih turnirjiih.

Wozniackijeva je na OP Avstralije zmagala prvič, to pa je bil obenem tudi njen prvi grand slam v karieri. Pred tem je dvakrat izgubila v finalu OP ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.