Šport
29 ogledov

UCI ukazal preiskavo Contadorja

Žurnal24 main
Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je špansko kolesarsko zvezo pozvala, naj sproži disciplinski postopek proti zmagovalcu letošnje dirke po Franciji Albertu Contadorju.

Španskega kolesarja bremenijo, da si je na Touru pomagal na nedovoljen način. Contador je bil med Tourom pozitiven na prepovedano snov klenbuterol, vsebnost snovi v zelo majhnem deležu pa je v njegovem urinu potrdil tudi test B. Kolesar je zanikal uživanje poživil, pozitiven izid pa je pripisal zaužitju te snovi z okuženo govedino.

"Po koncu dolge in temeljite preiskave, ki je bila poverjena vrhunskim strokovnjakom Svetovne protidopinške agencije (WADA), in upoštevajoč vse zbrane podatke, je Mednarodna kolesarska zveza španski zvezi poslala prošnjo, naj ukrepa in sproži disciplinski postopek proti Contadorju. V njeni pristojnosti je namreč odločitev, ali je Contador kršil pravila ali ne," je izjavo Ucija objavil portal Cyclingnews.com.

Contadorju grozi dvoletni suspenz s tekmovanj ter odvzem naslova zmagovalca dirke po Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.