Šport
16 ogledov

Udovič: "Na Euru se igra atraktivno"

Udovic Žurnal24 main
Nekdanji reprezentant Sašo Udovič pozorno spremlja dogajanje na 14. evropskem prvenstvu. “Pozitivno je, da se igra odprto, atraktivno. Deset, 15 let nazaj je bilo dosti tekem, ko smo gledali dolgočasen nogomet. Ekipe so se tipale. Zdaj pa so se odprle in s prvim kolom smo lahko zelo zadovoljni,” pravi.

V skupini A je tudi Saša Udoviča najbolj navdušila Rusija. “Tehnično je zelo dobro podkovana, to nikoli ni bilo sporno. Vprašanje je, če lahko zdržijo do konca turnirja. Pe pa vprašanje, koliko so Čehi merodajni, da potegnemo kakšne zaključke. Za močnejše analize oziroma odgovor, kam Rusi dejansko lahko pridejo, bo potrebno počakati še drugo in tretjo tekmo. Kvalitetni pa so, nedvomno. S takim Aršavinom morda lahko gredo povsem do konca.”

Kdo pa ima največ možnosti za drugo mesto? "Poljaki in Grki, Čehi so slabši. Ampak Poljaki so pod velikim pritiskom. Imeli so že dobljeno tekmo, pa so potem skorajda izgubili. Bi bilo pa zaradi prvenstva samega dobro, če bi ostali v igri.“

V skupini B so Danci z zmago nad Nizozemci presenetili, a zgolj na papirju. “Zdaj so ekipe tako dobro pripravljene, da lahko vsak vsakega premaga. Danci zaradi te zmage ne sodijo v krog favoritov, so pa dobro zakomplicirali skupino,” pravi Udovič, ki še nikogar ni odpisal:

“Nizozemci ostajajo močni, se mi pa zdi, da imajo težave z notranjimi trenji. Nemci so premagali Portugalce, nanje je treba računati do konca. Imajo kakovost in so prava ekipa. Portugalci so zelo močni, to ni samo Ronaldo. Ne smemo jih odpisati.“

Slišal se je z Bilićem

Španci in Italijani so po mnenju nekdanje devetice v skupini C odigrali “pol resen-pol prijateljski remi”, ki ustreza obojim, a jim s Hrvaško ne bo lahko. “Zdi se mi, da so bili tako eni kot drugi na 70, 80 odstotkov. Oboji imajo še dosti rezerv. Res je, da remi odgovarja tako enim kot drugim, po drugi strani pa je to samo ena točka.“

O Hrvatih ima dobro mnenje: "Prejšnji teden sem se slišal s Slavenom Bilićem. V Splitu sva bila cimra in sva ohranila kontakte. Prvič po dolgih letih so dokaj neobremenjeni. Nimajo notranjih trenj, težav z nedisciplino, aferami. Izjemno so povezani, strokovno vodstvo in igralci. Imajo potrebni mir in kakovost. V eni tekmi lahko premagajo vsakega. Čeprav Irci spet niso merodajna ekipa za večje analize."

"Bi pa poudaril nekaj, morda v razmislek podobnim reprezentancam. Celotno strokovno vodstvo se je zmenilo in gre po prvenstvu delati v Moskvo. To pomeni, da so res močni, zvesti, da se borijo zase. Iz prve roke vem, da so bili v igri Francozi, Angleži, Nemci. In jim je uspelo se zmeniti za štiri ali celo pet ljudi. To je prava zadeva! Zato so Hrvati v večjih klubih. Cenijo sami sebe, so samozavestni, kamorkoli pridejo, poizkusijo koga povleči s sabo.To je plus Hrvatov. To morda v kakšnih trenutkih lahko odloča,“ je še dodal Udovič.

V skupini D Udoviča Anglija ni prepričala, a opozarja: "To je taka ekipa, ki ima kakovost in vedno lahko pride daleč. Za Francijo velja podobno, ekipa je pod selektorjem Blancom boljša kot v preteklosti, ko slabše skorajda ni moglo biti.“ Zelo vesel pa je zaradi domačega asa Andreja Ševčenka, ki je potopil Švedsko: "Lepo je, da je zabil dva gola. Dobro je tudi zaradi prvenstva, da je Ukrajina v igri za napredovanje.”

Komentarjev 1
  • bla_blabla 01:44 13.junij 2012.

    katere tekme te gleda? svoje??? :D