Šport
53 ogledov

Udrih ne bo zaigral na EuroBasketu

beno udrih memphis grizzlies nba EPA
Slovenska reprezentanca bo na EuroBasketu 2015 nastopila brez Bena Udriha, ki je udeležbo na pripravah odpovedal. Odločitev o Dragiću bo dokončno znana 16. junija.

Kandidati za nastop na evropskem prvenstvu 2015 v Zagrebu in Lillu, ki se začenja 5. septembra 2015, počasi končujejo sezone v svojih klubih in bodo misli kmalu preusmerili na reprezentančne priprave. Zbor košarkarjev, ki jih bo selektor Jure Zdovc povabil k sodelovanju, bo 18. julija, v Ljubljani, dober mesec in pol pred tem pa je jasno, da na njem ne bo Bena Udriha. Šempetrčan, ki je za Slovenijo nazadnje igral na pripravljalnih tekmah za EP 2009, zbral pa je tudi 17 uradnih nastopov na velikih tekmovanjih, je namreč sporočil, da tokrat ne bo zaigral zaradi poškodbe gležnja.

Slovenski ljubitelji košarke z zanimanjem čakajo tudi na odločitev Gorana Dragića, nepogrešljivega člana izbrane vrste, ki je s 65 uradnimi nastopi na sedmem mestu večne lestvice, ki bo dokončno znana na novinarski konferenci, 16. junija, kakor sta se na torkovem sestanku dogovorila Zdovc in Dragić.

Selektor bo na tej novinarski konferenci predstavil ožji seznam kandidatov za reprezentanco in strokovni štab, že zdaj pa je jasno, da bo, poleg Gašperja Potočnika, njegov pomočnik trenerja Rado Trifunović, sicer tudi selektor članske B-reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.