Šport
26 ogledov

Uefa kaznovala Špance in Ruse

Rusija Češka Euro 2012 Vroclav huligani pretep prostovoljci Youtube
Evropska nogometna zveza (Uefa) je denarno kaznovala špansko in rusko nogometno zvezo zaradi rasističnih izpadov na tekmah Eura 2012.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je kaznovala špansko in rusko zvezo zaradi rasističnih vložkov, ki so jih zakrivili navijači njunih izbranih vrst na tekmah evropskega prvenstva, ki te dni poteka na Poljskem in v Ukrajini. Španci bodo morali odšteti 20.000, Rusi pa 30.000 evrov kazni.

Ruski navijači so češkega nogometaša Theodorja Gebre Selassieja žalili z opičjimi glasovi, španski privrženci pa so podobne glasove namenili italijanskemu reprezentantu Mariu Balotelliju.

Na Euru 2012 je bilo sicer več temnopoltih posameznikov tarča ksenofobnih navijačev. Začelo se je na treningu nizozemske reprezentance, kasneje pa so za nekaj rasističnih in celo fašističnih vložkov poskrbeli navijači hrvaške izbrane vrste, sledili pa so jim tudi ruski in španski navijači.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.