Šport
17 ogledov

UFC po trinajstih letih znova v Braziliji

Anderson Silva Yushin Okami UFC
1/14
EPA
Največja svetovna MMA organizacija UFC se po dolgih trinajstih letih vrača v Brazilijo, meko borilnih športov. Na UFC 134 bodo pričakovano glavno besedo imeli domači borci. V glavni borbi večera bo Anderson Silva proti Japoncu Yushinu Okamiju že devetič branil naslov prvaka v srednji kategoriji.

Ljubitelji mešanih borilnih veščin so le dočakali dogodek leta. Glavni akterji na čelu s številnimi domačimi zvezdniki so že zbrani v Riu, kjer bomo v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah po slovenskem času priča spektakularnemu UFC 134: Silva vs. Okami. Vsi borci so uspešno prestali uradno tehtanje in po vrsti zatrdili, da so več kot pripravljeni, da brazilskim ljubiteljem MMA-ja pokažejo svoje znanje.

V glavni borbi večera bo domači matador in absolutni vladar srednje kategorije Anderson Silva proti Japoncu Yushinu Okamiju že devetič branil svoj pas. Zanimivo, da je ravno Japonec leta 2006 zadal zadnji poraz Silvi, čeprav mnogi pravijo, da tisto ni bil pravi poraz, saj je bil Brazilec diskvalificiran zaradi nedovoljenega udarca. Ne glede na to pa si je Japonec z zmagami proti uglednim imenom (kot sta Mark Munoz in Nate Marquardt) zaslužil veliko priložnost in borbo proti Silvi. "Srečen sem. S tem so se uresničile moje sanje. UFC 134 je velika priložnost za Brazilijo, mene in mojo ekipo. Ne vem, kaj bo Yushin prinesel v oktagon, jaz sem pripravljen za borbo," je bil kratek Silva, ki bo poskušal priti še do 15. zaporedne zmage. "Anderson nima velikih napak, gre za odličnega borca. Dokazal bom, da sem najboljši japonski MMA borec. Pričakujte vznemerljivo borbo, navijači bodo navdušeni," pa so pričakovanja Japonca, ki mu je tehtnica na uradnem tehtanju pokazala 83,1 kilograma, Silvi pa pol kilograma več.

Shogun, Minotauro, Schaub za ogrevanje

Tudi preostale borbe glavnega dela bodo izjemno zanimive in napete. Nekateri celo menijo, da bodo še boljše od glavne. V predzadnji borbi večera se bosta tako spopadla dva bivša UFC prvaka domačin Mauricio Shogun Rua in Forrest Griffin, ki sta se prav tako že srečala, pred štirimi leti je z zmago v žepu domov odšel Američan. Borca veljata za brezkompromisna, tako da v oktagonu resnično lahko pričakujemo pravo vojno. "Srečen sem zaradi priložnosti, ki sem jo dobil. Vsi so vznemirjeni. Želim to zmago, tri mesece sem naporno treniral," je dejal Shogun, ki se po porazu proti Jonu Jonesu želi vrniti na zmagovita pota. Pred Shogunom in Griffinom se bosta pomerila težkaša Antonio Minotauro Nogueira in Brendan Schaub. V tem obračunu se bosta srečala dva povsem različna stila borbe in tudi dve različni generaciji. Medtem ko je Minotauro že veteran in legenda MMA-ja, si Schaub na drugi strani ta status želi pridobiti: "Ne vem, kaj naj pričakujem od Nogueire, borba bo v njegovi domovini. Mislim, da bom blizu borbi za naslov, če mi uspe zmagati." Legendarni Minotauro si pred domačimi gledalci seveda želi pokazati, da je še vedno med najboljšimi: "Videli boste najboljšega Nogueiro. Zelo velik poudarek sem dal fizični pripravi. Ne čudi me, da je za mnoge Brendan favorit in to me ne moti."   

V glavnem delu se bodo pomerili še Ross Pearson in Edson Barboza ter Luiz Cane in Stanislav Nedkov.

UFC 134: Silva vs. Okami (fight card):

Glavni del:

Anderson Silva – Yushin Okami (Silva brani naslov prvaka v srednji kategoriji)
Mauricio Shogun Rua – Forrest Griffin
Brendan Schaub – Antonio Rodrigo Nogueira
Ross Pearson – Edson Barboza
Luiz Cane – Stanislav Nedkov

Uvodni del:

Thiago Tavares – Spencer Fisher
Rousimar Palhares – Dan Miller
Paulo Thiago – David Mitchell
Raphael Assuncao – Johnny Eduardo
Erick Silva – Luis Ramos
Yuri Alcantara – Felipe Arantes
Yves Jabouin – Ian Loveland

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.