Šport
20 ogledov

Ugoden žreb za najboljšega Slovenca

aljaž bedene op avstralije EPA
Aljaž Bedene, najvišje uvrščen Slovenec na svetovni teniški jakostni lestvici ATP, je imel na glavnem žrebu teniškega mastersa v Miamiju z nagradnim skladom več kot 5,6 milijona ameriških dolarjev precej sreče.

Ljubljančan se bo v 1. krogu pomeril z nižje uvrščenim kvalifikantom, Tajvancem Jimmyjem Wangom. Slovenski teniški igralec se je v glavni del turnirja v Miamiju, tako kot njegov tekmec v uvodnem krogu, prebil skozi kvalifikacije. V drugem krogu kvalifikacij je premagal Nemca Tobiasa Kamkeja s 6:3, 1:6 in 6:4 ter se uvrstil v glavni del turnirja. V prvem krogu kvalifikacij pa je bil Bedene s 6:4 in 7:5 boljši od Američana Wayna Odesnika.

24-letni Bedene, 119. igralec na svetu, se bo prvič pomeril z 29-letnim Wangom, ki na lestvici ATP zaseda 145. mesto. Če bo zmagal, pa ga čaka dvoboj s 27. nosilcem Vasekom Pospisilom. Čeh, ki igra za Kanado, je v prvem krogu prost.

V konkurenci ženskih dvojic bo na ženskem turnirju WTA v Miamiju nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki je s Čehinjo Květo Peschke četrta nosilka. V uvodnem krogu pa bosta igralki prekrižali teniška loparja z rusko-avstralsko navezo Svetlana Kuznecova in Samantha Stosur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.