Šport
22 ogledov

Ukić: “Litva je bila preprosto boljša”

Hrvaška Ukrajina EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Ukić Natjažko EPA
Visok polfinalni poraz proti Litvi je malce umiril evforijo na Hrvaškem. Slaba tretja četrtina je pokopala hrvaške upe po nastopu v velikem finalu, za tolažbo pa jim ostaja jutrišnji dvoboj za tretje mesto.

Litovska obramba je bila za hrvaški napad nerešljiva uganka, povsem nemočna pa je bila tudi centrska naših južnih sosedov. Mladi hrvaški up Dario Šarić se je pogumno boril s čvrstimi Litovci, po tekmi pa je iskreno priznal: “Litovci so me presenetili. Nekateri njihovi košarkarji so odigrali odlično tekmo. Imeli so svoj dan, mi pa smo bili morda pod določenim pritiskom. Navijači so nam kljub visokemu porazu zaploskali in to nam mora biti še dodatna motivacija v tekmi za bronasto medaljo.”

Litovci so bili bolj natančni

Izkušeni Roko Leni Ukić se nikakor ni mogel razigrati: “Nismo bili dovolj dobri. V drugem polčasu nismo imeli razpoloženega košarkarja, na drugi strani pa je nasprotnik zadel praktično vse. Popolnoma so nas nadigrali in nas zasluženo premagali. Morda nam je zmanjkalo malce energije, saj so Litovci delovali bolj sveže. Ni kaj dodati, Litva je bila boljša.”

Jutrišnji dvoboj lahko Hrvaško po dolgem sušnem obdobju ponovno popelje med dobitnike medalj, zato bodo Ukić in soigralci zelo motivirani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.