Šport
16 ogledov

Ukić: "Z Goranom tekmeca že v mlajših kategorijah"

union olimpija panathinaikos evroliga waters roko leni ukić Anže Petkovšek
Drevišnji sosedski derbi bo poln zanimivih dvobojev, odločilno vlogo pa bi znal imeti obračun na mestu organizatorja igre. Prvi hrvaški adut na tem igralnem položaju je Roko Leni Ukić.

Proti Poljski ste znova poskrbeli za pravo dramo. Kaj je bil glavni razlog za takšen padec v zadnji četrtini?

Težko držimo soliden ritem vseh 40 minut. Nekaj časa smo igrali vrhunsko, nato pa spet katastrofalno. V uvodnih minutah zadnje četrtine smo povsem popustili in se znašli v zelo težavnem položaju. Že drugo tekmo zaporedoma pa smo v zaključku tekme pokazali karakter in nismo potonili, temveč prišli do dveh zmag.

Sta vam dve zmagi po napetih končnicah morda dali dodatno samozavest?

To je zagotovo dobra stvar. Ni bilo tako napeto kot proti Češki, vendar sta znova odločili le dve žogi. Po 30 minutah dobre igre smo si dovolili padec. Vse skupaj bi morali zaključiti v bolj elegantnem slogu, brez toliko mučenja.

Drevi vaš čakajo Slovenci in polna dvorana navijačev. Motiv bo nedvomno velik?

Slovenija je izjemna ekipa z odlično energijo. Če primerjamo kakovost posameznih igralcev, ni neke posebne razlike. Skozi priprave in na prvih dveh tekmah evropskega prvenstva so izgledali veliko boljše od nas. Moramo se zoperstaviti njihovemu zagonu in energiji. Če bo na koncu odločala kakovost igralskega kadra, smo lahko zelo konkurenčni.

Bi morda posebej izpostavili kakšnega slovenskega košarkarja?

Vse košarkarje poznam že sto let. Goran Dragić je trenutno največji zvezdnik. Še v mlajši kategorijah sva se večkrat pomerila med sabo, on pa je v dresu Slovana tu pa tam naredil kakšen prekršek nad mano, sicer pa ni imel večje minutaže. Sva dobra prijatelja in s tem nisem mislim nič podcenjevalnega. Igral sem tudi z Jako Lakovičem, Gašperjem Vidmarjem in Boštjanom Nachbarjem.

Kaj bo po vašem mnenju odločilo srečanja?

Nedvomno bo zmagala ekipa, ki bo pokazala več volje in energije. Ne smemo pasti v slovenski mlin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.