Šport
22 ogledov

Ulaga ostaja po "nepreklicnem" odstopu

 primož ulaga Anže Petkovšek
Nekdanji/sedanji predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Primož Ulaga je v pogovoru za Slovensko tiskovno agencijo zatrdil, da ostaja na čelu krovne organizacije.

"Danes je moje stališče, da ostajam na čelu zveze in še naprej dobro delam. Do izredne skupščine bo tako, potem pa naj o mojem delu odloča baza, tisti, ki so me potrdili za predsednika," je le nekaj ur po poročilih o "nepreklicnem odstopu" z mesta predsednika Smučarske zveze Slovenije (SZS) dejal Primož Ulaga.

"Moje besede o odstopu so bile na četrtkovi seji izvršilnega odbora zveze vzete iz konteksta. Nikjer nisem podpisal ali dal uradne izjave o koncu mojega mandata," je pojasnil Ulaga.

Medven potrdil: "Odstopil je"

Na četrtkovi seji izvršilnega odbora SZS naj bi Ulaga nepreklicno odstopil z mesta predsednika SZS iz osebnih razlogov. Člani IO SZS so nato sprejeli sklep, da do volilne skupščine funkcijo predsednika opravlja podpredsednik Enzo Smrekar.

Redko videni nekajurni odstop je pokomentiral tudi član IO Srečko Medven, ki je ponovil, da je stališče vseh prisotnih enako – da je Ulaga zares odstopil, dogodki pa da so posneti na magnetogramu.

Predstavili "zelo obremenilne" dokumente

"Moje osebno stališče kot člana IO in tudi celotnega IO je, da je Ulaga včeraj odstopil z mesta predsednika zveze zaradi osebnih razlogov. IO je nato na osnovi tega sprejel sklep, da se sprejme njegov odstop in da se imenuje Enza Smrekarja za v d. predsednika do izvolitve novega predsednika," je pojasnil Medven.

"Če to ne bi bilo res, kar sem pravkar povedal in kot danes trdi Ulaga, potem bi IO včeraj sprejel drug sklep, da je potrebno takoj sklicati izredno skupščino in predlagati razrešitev Ulage zaradi dejanj, ki jih je storil. Včeraj so bile na IO predstavljeni dokumenti, ki ga zelo obremenjujejo," je dodal Medven in zatrdil, da je vse posneto na magnetogramu.

Ulaga je o očitkih na njegov račun dejal: "Očitajo mi, da sem dobival honorarje, nadomestilo za moje delo, ki poteka od jutra do večera. Sam sem denar dobival od dodatnih sredstev, ki sem jih pridobil za zvezo, ki zato ni imela manj sredstev, ampak več, kot prej."

Komentarjev 1
  • 1111 14:19 18.oktober 2013.

    ...vse, ma prou use, gre u malo u tej prekleti podalpski gnjili državi...