Šport
17 ogledov

Ulaga: "Vlak odpeljal poleti"

Za podrobnosti dresov za tekmovalce morajo poskrbeti trenerji, zatrjuje direktor Žurnal24 main
Turški Erzurum je konec tedna gostil dve tekmi celinskega pokala, najbolj pa se je izkazal Primož Pikl s 5. oziroma 11. mestom. V soboto se je prvič v zgodovini vseh osem Slovencev uvrstilo v finale.

Primož Ulaga opisuje stanje v slovenski A-reprezentanci. "Bilo bi mi seveda ljubše, če bi bili rezultati boljši. Postoriti je treba marsikaj, a ta vlak je ekipa žal že zamudila. Največje zgodbe se ustvarijo poleti. Kdor med sezono dobro dela, skozi zimo profitira," se je pesniško izrazil nekdanji skakalni as Primož Ulaga.

"Številke bolijo"
Danes Ulaga A-reprezentanco spremlja le kot zunanji opazovalec. No, to drži le delno, saj je na smučarski zvezi zaposlen kot direktor trženja. "Veliko izbire trenutno nimamo. Ti tekmovalci, ki nas zastopajo v svetovnem pokalu, so trenutno naša najmočnejša sila. Trenerjem ne zavidam. Trenutno res nimajo lahkega dela. Poznajo ozadje, poznajo kakovost enega, drugega, tretjega tekmovalca in nekako se bo treba odzvati. Številke, ki so se pokazale na začetku sezone, bolijo," razočaranja ni skrival Ulaga.

Spustiti pričakovanja

Skakalno reprezentanco zdaj čaka en teden oddiha in nato že prvi nastop na novoletni skakalni turneji. Prva postaja četvorčka svetovno znanih skakalnic je nemški Oberstdorf. "Peter (Prevc, op. p.) še ni tako zelo obremenjen ali pa zamorjen s slabimi nastopi, drugi vsekakor. To ni ravno najboljša popotnica, zato naj pričakovanja ne bodo previsoka. Sem med prvimi, ki bi jih uspeh skakalcev razveselil, a se v zadnjih letih zgodba malce izgublja. Padec se ni ustavil, kriza se vsako leto še poglablja," je sklenil dobitnik srebrne olimpijske kolajne iz Calgaryja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.