Šport
8 ogledov

Ullrich v Las Vegasu

ullrich03_afp Žurnal24 main
Menedžer nekdanjega kolesarja Jana Ullricha Wolfgang Strohband je zavrnil govorice, da bi se Nemec v naslednji sezoni pridružil moštvu Rock Racing, čeprav se je sestal z lastnikom Ballom.

Že nekaj časa se je govorilo o tem, da naj bi o vrnitvi med profesionalne kolesarje razmišljal tudi upokojeni Jan Ullrich, vendar je Nemec vse govorice kategorično zanikal in dejal, da si želi v naslednjem letu zgolj organizirati poslovilno dirko. "Zaradi afere se nisem mogel nikoli posloviti, kot sem si želel," je takrat razložil Ullrich, ki je kariero zaključil predčasno, predvsem zaradi domnevne vpletenosti v zloglasno dopinško afero Operacion Puerto, organizacijo, ki jo je vodil zdravnik Eufemiano Fuentes.


Jan Ullrich se je upokojil predčasno. © AFP

 
Kljub temu, da je Nemec vseskozi trdil, da se ne bo vrnil, pa mediji niso prenehali tehtati razčličnih možnosti. Olje na ogenj je prilil še njegov največji tekmec Lance Armstrong , ki se zdaj že resno pripravlja na vrnitev v kolesarsko karavano. In prav v medijih so se zdaj pojavile nove govorice, da naj bi se Ullrich v naslednjem letu pridružil ameriški ekipi Rock Racing , katere lastnik je Michael Ball . In kako so mediji prišli na idejo, da naj bi se Nemec preselil v Ameriko?

Ullrich se je nedolgo nazaj zaradi osebnega sponzorja zadrževal v Las Vegasu , kjer se je sestal tudi s prej omenjenim Ballom. "Sestala sta se in se pogovarjala o kolesarstvu, vendar se nista pogajala o vrnitvi," je dejal Ullrichov menedžer Wolfgang Strohband in dodal, da sta se prvi Nemec, ki je zmagal na Dirki po Franciji, in Ball sestala, ker naj bi bil Ball Nemčev strasten navijač. Ullrich se torej očitno ne bo vrnil, čeprav bi v moštvu Rock Racing lahko nastopal skupaj z nekdanjima klubskima kolegoma pri T-Mobilu oziroma Telekomu Oscarjem Sevillo in Santiagom Boterom .

Poleg njiju je član tega moštva, ki se bori za nastop na Dirki po Italiji v naslednje letu, tudi Tyler Hamilton . Američan je letos dobil dirko na Kitajskem Tour of Qinghai Lake , kjer so uspešno nastopali tudi kolesarji Perutnine iz Ptuja . Član tega moštva pa je bil v začetku leta tudi eden izmed povratnikov Mario Cipollini , ki pa je kaj kmalu po uspešnem začetku sezone kolo spet obesil na klin. Zanimivo, tudi Cipollini se je prav v Las Vegasu sestal z Ballom in tudi takrat je Italijan še dolgo potem zanikal kakršnokoli možnost vrnitve v kolesarsko karavano.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.