Šport
387 ogledov

Umrl je kenijski atletski pionir

Kenija atletika EPA
Športni svet žaluje za olimpijskim podprvakom.

V 74. letu starosti je umrl Kenijec Daniel Rudisha, član kenijske srebrne štafete v teku 4 x 400 metrov z olimpijskih iger 1968 in oče Davida Rudisha, svetovnega rekorderja na 800 metrov. Novico je v četrtek sporočila njegova družina.

Sin David je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal, da je oče po dolgi bolezni umrl v sredo zvečer zaradi zastoja srca v bolnišnici v Nakuri, severozahodno od Nairobija.

Daniel je delal kot učitelj, potem pa se je upokojil, da je postal atletski trener.

Pri kenijski atletski zvezi so dejali, da bo Rudisha ostal v spominu kot pionir, ki je pomagal ustanoviti fundacijo za pomoč danes odličnim atletom.

"Rudisha je med prvimi atleti, ki so zastopali državo ne zaradi denarja, ampak zaradi ljubezni do športa," je zveza dejala v izjavi za javnost.

Rudisha je poleg sina treniral tudi dvakratnega svetovnega prvaka na 800 m Billyja Konchellaha, njegovega brata Patricka Konchellaha, zmagovalca teka na 800 m na igrah Commonwealtha 1994 in Stephena Ole Maraija, ki je leta 1987 v teku na 800 m tekel v finalu SP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.