Šport
27 ogledov

Umrl legendarni Boris Šahlin

Boris Šahin je na treh olimpijskih igrah zbral skupno 14 kolajn. Žurnal24 main
V 77. letu je zaradi srčnega zastoja umrl nekdanji sovjetski gimnastični šampion Boris Šahlin. Ukrajinec je na olimpijskih igrah osvojil kar 14 kolajn, od tega šest zlatih.

Nekdanji mnogobojski olimpijski in svetovni prvak v športni gimnastiki Ukrajinec Boris Šahlin je v soboto v Kijevu, kjer je živel, v 77. letu umrl zaradi srčnega zastoja. Ta legendarni telovadec je bil v šestdesetih letih minulega stoletja steber odlične sovjetske ekipe, domov pa je prinesel kar 14 olimpijskih kolajn, od tega šest zlatih. Šahlin, rojen v sibirskem Omsku leta 1932, je tekmoval z legendarno ekipo, v kateri so bili Juri Titov, Albert Azarijan in Valentin Muratov, ki se je "borila" s slovito japonsko vrsto, na čelu s Takašijem Onom in Masaom Takemotom.

V tekmovalnih letih si je prislužil vzdevek Železna maska, v svoji karieri pa je na igrah v Melbournu (1956), Rimu (1960) in Tokiu (1964) osvojil kar 14 olimpijskih kolajn, od tega šest zlatih. Obenem je bil edini športnik na olimpijskih igrah v Rimu, ki je osvojil štiri zlate kolajne. Po koncu tekmovalne kariere je bil glavni trener ukrajinske reprezentance, predsednik ukrajinske zveze in član tehničnega komiteja Mednarodne gimnastične zveze (FIG).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.