Šport
1202 ogledov

Umrl legendarni "profesor"

Bruno Grandi Reševalni pas/Twitter
Na sedežu Mednarodne gimnastične zveze (Fig) v Lozani zastava vihra na polovici droga.

V 86. letu starosti je po bolezni danes doma v Italiji umrl dolgoletni predsednik Figa, Italijan Bruno Grandi, ki je bil na čelu svetovne gimnastike med letoma 1997 in 2016.

Grandi, ki je imel vzdevek "profesor", je bil velik prijatelj tudi Gimnastične zveze Slovenije (GZS) in je večkrat obiskal Slovenijo.

Kot je sam dejal, je bil njegov največji dosežek predsedniškega mandata, da je dvignil gimnastiko med daleč najbolj priljubljene športe na programu olimpijskih iger.

"Danes žalujemo ob izgubi toplega človeka, ki nas je vodil z veliko strastjo do športa. Z neustavljivo energijo se je boril za pravico in vedno postavljal varnost športnikov na prvo mesto. Njegove moralne vrednote in njegov duh nas bodo navdihovali še dolga leta," je ob tem dejal zdajšnji predsednik Figa, Japonec Morinari Watanabe.

Grandi je kot telovadec najvišje ravni, učitelj, trener, sodnik in športni delavec izkusil skoraj vse vidike gimnastike, a najbolj se je izkazal pri športnem managementu in tu pustil močan pečat. Bil je tudi predsednik italijanske gimnastične zveze (1977 - 2000), podpredsednik italijanskega olimpijskega komiteja (1987 - 2005), član Mednarodnega olimpijskega komiteja (2000 - 2004).

Svečka Strti oče Šport Tragedija v zvezdniški družini, umrla devetletnica
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.