Šport
4867 ogledov

Umrl španski nogometni zvezdnik, star komaj 35 let!

Jose Antonio Reyes Sevilla EPA
Španija in nogometni svet žalujeta in to ravno na dan, ko se bo odvijal finale Lige prvakov.

Nogometni zvezdnik Jose Antonio Reyes je danes umrl v prometni nesreči.

Nekdanji španski nogometni reprezentant in eden najboljših igralcev Seville vseh časov Jose Antonio Reyes je v 35. letu starosti preminil v prometni nesreči v domačem kraju Utreri, so novico za španske medije potrdili iz njegovega nekdanjega kluba Seville.

Kot poroča El Pais, je bil Reyes po jutranjem treningu v avtu na poti do svojega rojstnega mesta Utrere. Avto je zapeljalz avtoceste in se vžgal. V avtu sta bila še dva človeka, eden od njiju je bil Reyesev bratranec, ki je v nesreči tudi umrl. 

Bil je tudi član nogometnih velikanov Real Madrida in Arsenala.

Igral je tudi za Atletico Madrid, Benfico, Espanyol in kitajski Xinjiang Tianshan Leopard, na začetku letošnje sezone pa se je vrnil v Španijo in tam podpisal za Extremaduro, španskega drugoligaša.

Reyes je pri Sevilli debitiral pri komaj 16 letih v sezoni 1999-2000, januarja 2004 pa se je preselili k Arsenalu, s katerim je osvojil Premier League. Dve leti kasneje je v finalu Lige prvakov z Arsenalom klonil proti Barceloni. Istega leta se je pridružil Real Madridu in osvojil špansko ligo, nato pa je postal član Atletico Madrida, s katerim je dvakrat osvojil Ligo Evropa. Ko je znova postal član Seville, je s klubom svojega življenja osvojil še tri naslove Liga Evropa ter tako s petimi naslovi postal rekorder med vsemi nogometaši.

Leta 2006 se je s špansko reprezentanco udeležil svetovnega prvenstva. 

Jose Antonio Reyes | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.