Šport
20 ogledov

Uničujoči vulkan osrečil Rossija

Valentino Rossi je na prvi dirki sezone v Katarju po padcu Avstralca Caseyja Sto Žurnal24 main
Eden redkih ljudi na našem planetu, ki se je razveselil uničujočega vulkana na Islandiji, je aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP, Italijan Valentino Rossi.
Zmaga v Katarju je bila fantastična, toda videlo se je, da v nekaterih segmentih zaostajamo za našimi konkurenti, tako da nas čaka še nekaj dela. Ljubim dirkanje v Jerezu. Atmosfera je neverjetna, tudi moji navijači v Španiji so fantastični. Lansko leto sem dosegel izjemno zmago in upam, da se bom tudi letos lahko boril za najvišje mesto.
Valentino Rossi

Valentina Rossija (Yamaha) je uničujoči islandski vulkan, ki je največ škode povzročil letalskim prevoznikom, razveselil zaradi lastne napake. The Doctor je po prvi dirki letošnje sezone v Katarju, kjer je tudi zmagal, namreč na treningu padel s kros motorjem. Italijan ni utrpel resnejših poškodb, a zagotovo na drugi dirke sezone pred enim tednom na Japonskem ne bi bil v najboljši možni formi. Zaradi uničujočega vulkana je omenjena dirka odpadla, saj dirkači in osebje zaradi številnih odpovedanih letov ne bi pravočasno prispeli v deželo vzhajajočega sonca. Vale je tako dobil še dodaten teden, da povsem okreva po padcu. Ta konec tedna pa bo z vsemi močmi napadal zmago na tretji oziroma drugi dirki letošnje sezone v španskem Jerezu. "Obžalujem, da nismo šli na Japonsko, toda bomo šli pa oktobra. Za mene pa se je izteklo prav srečno, da sem dobil še dodatni teden. Nisem se poškodoval hudo, vendar je bila rama precej boleča, tako da je bilo odlično, da sem imel več časa za okrevanje. Ne vem, kako me bo to oviralo prihajajoči konec tedna. Upam, da ne preveč,“ je dejal Vale.

Rossi bo v Španiji branil lansko zmago, v vseh razredih skupaj je na progi v Andaluziji slavil že osemkrat. Na progi, ki jo neizmerno obožuje, si seveda želi ponoviti lanski upseh in nadgraditi zmago iz Katarja. Ob tem pa se Rossi zelo dobro zaveda, da na prvi dirki vse še ni bilo optimalno. "Zmaga v Katarju je bila fantastična, toda videlo se je, da v nekaterih segmentih zaostajamo za našimi konkurenti, tako da nas čaka še nekaj dela. Ljubim dirkanje v Jerezu. Atmosfera je neverjetna, tudi moji navijači v Španiji so fantastični. Lansko leto sem dosegel izjemno zmago in upam, da se bom tudi letos lahko boril za najvišje mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.