Šport
29 ogledov

Univerzijada: obeta se odškodnina

Žurnal24 main
Predstavniki Mednarodne univerzitetne športne zveze (Fisu) so slovenske soorganizatorje univerzijade, Slovensko univerzitetno športno zvezo (Susa) in občino Maribor še enkrat uradno zaprosili za informacijo o izvedbi univerzijade. Obeta se tožba.

Slovenskim organizatorjem so dali rok do prvega marca, obenem pa že napovedali odhod na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani. Predstavniki Fisu so obiskali slovensko veleposlaništvo v Bruslju. Kot je poudaril tiskovni predstavnik Fisu Dejan Šušović, so na sestanku opozorili, da iz Slovenije uradnega obvestila o odpovedi univerzijade še ni, da so s strani Toneta Vogrinca sicer dobili informacijo o odstopu organizacijskega komiteja, da pa s strani sopodpisnikov pogodbe o organizaciji zimske univerzijade 2013 še nimajo nobenega uradnega odgovora.

"Zdaj nimamo več časa čakati. Od sopodpisnikov smo zahtevali, da do prvega marca do 14. ure potrdijo izvedbo univerzijade ali pa jo odpovedo. Če tega do takrat ne bodo storili, bomo to razumeli, kot da univerzijade v Sloveniji ne bo," je še povedal Šušović in dodal, da so na veleposlaništvu zaprosili tudi za uradno stališče vlade.

Šušović poudarja, da ima Fisu trenutno le neuradne informacije iz medijev, da pa se mudi tudi z uradnimi informacijami, ki bodo Fisu omogočile, da poišče nadomestnega prireditelja, če tekmovanj v Sloveniji ne bo. Slednji je napovedal tudi, da bo Fisu na Cas v Lozani preverila vse pravne možnosti, da od slovenskih organizatorjev terja odškodnino za nastalo materialno in nematerialno škodo, tudi zaradi škode, povzročene ugledu organizaciji, ki pri tem nima nobene krivde.

"Mi smo resna organizacija, ki ima veljavna pravila, in ne moremo biti žrtveno jagnje v nastali situaciji," dodaja Šušović, ki pravi, da se Fisu ne bo vmešavala v nastali položaj v Sloveniji, da pa od sopodpisnikov pogodbe zahteva jasne odgovore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.