Šport
143 ogledov

"Verjamem, da ne bomo ponovili napak iz prejšnjih tekmovanj"

Dragan Adžić Epa
V slovenskem taboru so se hitro obrnili k nedeljski tekmi s Švedsko.

Slovenske rokometašice so z zmago odprle domače EP, izbrankam Dragana Adžića je uspelo premagati Danke, ene izmed favoritinj tekmovanja so klonile s 26:28 (15:14).

"Ponosen sem na svoje varovanke. Na uvodni tekmi domačega turnirja je bila njihova predstava na zelo visoki ravni, bolj kot zmage pa sem vesel njihovega odnosa skozi celotno tekmo. Od prve do zadnje minute so igrale zbrano, lahko rečem, da gre za eno najbolj pomembnih zmagoslavij v moji trenerski karieri. Prepričan sem, da zdajšnji rod na letošnjem EP ne bo ponovil nekaterih napak iz minulih velikih tekmovanj, ko so uvodoma premagovale bodoče svetovne ali evropske prvakinje. Dansko smo na današnji tekmi dobro 'prebrali', že čez dva dni pa nas čaka nova zahtevna preizkušnja proti Švedski," je po tekmi dejal črnogorski strokovnjak na slovenski klopi.

Za igralko dvoboja proti Danski je bila izbrana Ana Gros, ki se je osemkrat vpisala med strelke. "Na minulih velikih tekmovanjih se nam je že velikokrat zgodilo, da smo zmagale na uvodnih tekmah, nato pa ostale praznih rok. To je bila dobra šola za vse nas in upam, da smo se kaj naučile. Po današnji zmagi nad Dankami nismo še nič naredile, evforija bo trajala še kakšno uro po dvoboju, nato pa se bomo že osredotočile na naslednjo tekmo proti Švedinjam," je prav tako kot Adžić po zmagi opozarjala Grosova.

Elizabeth Omoregie Zmaga Šport Slovenija na domačem EP premagala favoritinje

Velik delež k uspehu sta prispevali tudi Tamara Mavsar s sedmimi zadetki in vratarka Branka Zec, ki je v drugem polčasu zaustavila lepo število danskih strelov.

"Danes je bilo občinstvo naš osmi igralec na igrišču. Lažje je igrati pred tako fantastično publiko, predvsem so nam gledalci veliko pomagali v ključnih trenutkih dvoboja, ko se je lomil izid. Od prve do zadnje minute smo se držali dogovorov iz slačilnice in Dankam vsilile naš način igre, ob tem smo jim preprečili, da bi dosegale gole iz hitrih nasprotnih napadov. To je bil ključ do zmage, zato se danes tudi veselimo," je menila Mavsarjeva.

Branka Zec je dodala: "Občutki so fenomenalni. Prva tekma je za nami, led je prebit, že čez dva dni pa nas čaka nova zahtevna naloga in naše misli so že usmerjene proti Švedski. Današnja tekma je bila izjemno izenačena in negotova. Naše tekmice so po pričakovanju začele v napadu s sedmimi igralkami, na kar smo bile pripravljene. V prelomnih trenutkih dvoboja smo zaustavile njihovo igro v napadu, ukradle nekaj žog in dosegle lahke gole ter se zasluženo veselile pomembne zmage."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.