Šport
16 ogledov

"Upam, da se bom res boril proti Bertu"

Dejan Zavec bo še tretjič zapored boksal pred domačimi gledalci. (Foto: Anže Pet Anže Petkovšek
"Upam, da bom res dobil priložnost proti Andreu Bertu," je za nemški portal groundandpound.de dejal Dejan Zavec in posredno potrdil, da bo četrtič naslov svetovnega prvaka po verziji IBF branil ravno proti omenjenemu Američanu.

"Veseli bomo, če se bo to res zgodilo," je v sredo za zurnal24.si dejal kondicijski trener Dejana Zavca Tomi Jagarinec, ko smo ga povprašali, kako komentira pisanje ameriških medijev, da bo Mr. Simpatikus naslednjič stopil v ring 3. septembra proti Andreu Bertu. S podobnimi besedami je novico pokomentiral tudi Zavec sam: "Tudi jaz sem v tujih medijih bral, da naj bi bil najin dvoboj zelo blizu. Če sem pošten, res upam, da bom dobil priložnost proti Andreu Bertu. Prepričan sem, da bi bila to odlična borba," je za nemški portal groundandpound.de povedal najboljši slovenski boksar vseh časov. Očitno se na relaciji Zavec–Berto resnično nekaj kuha in je tako le še vprašanje časa, kdaj bo ena ali druga stran novico tudi uradno potrdila.

Berto velja za enega najboljših boksarjev v velterski kategoriji. Ne nazadnje na lestvici boxrec zaseda četrto mesto med vsemi velteraši in je mesto pred Ptujčanom. "Moja edina strategija je, da dobim ta dvoboj. To je to. Za zdaj je še prezgodaj, da bi govoril o taktiki in podobnem," je Zavec še povedal za groundandpound.de. Američan je v karieri nanizal 27 zmag in utrpel le en poraz, a je bil ta toliko bolj boleč. Zadal mu ga je Victor Ortiz in mu odvzel naslov svetovnega prvaka po verziji WBC. Zavec kljub temu meni, da je prav, da Berto tako hitro dobi novo priložnost za naskok na pas: "Menim, da je prav, da dobi možnost in se bori za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF. Toda naredil bom vse, da se njegovi načrti ne bodo uresničili."

"Ta borba bo v ZDA. V tem trenutku je to najbolj možna lokacija," je Zavec potrdil, da se mu bo obenem izpolnila tudi njegova velika želja, da se končno predstavi v ZDA. Eden od najbolj prepoznavnih obrazov v Sloveniji je spregovoril tudi o svojih željah: "Vsi v velterski kategoriji sanjamo, da bi se pomerili z Mannyjem Pasquiamo ali Floydom Mayweatherjem. Toda jasno je, da vsi ne moremo boksati s tema dvema legendarnima boksarjema. Vendar pa si sam želim z njima boksati iz drugačnega razloga kot večina ostalih. Medtem ko si večina želi dvoboja z njima zaradi denarja, si ga jaz zaradi boja, zaradi boksa samega."

Komentarjev 1
  • pesjan 19:43 07.julij 2011.

    ti v zda res čudni vso srečo- Dejan